artikel

Amerikanen laten het afweten

Horeca

Irak, terreur, Sars. De angst bij de Amerikanen zit er goed in. Ze bezochten minder congressen, vakanties werden in eigen land doorgebracht. In 2000 scoorden ze nog bijna 2 miljoen hotelovernachtingen, in 2003 1.557.000, een daling met bijna een kwart in vier jaar tijd. De vier- en vijfsterrenhotels in de hoofdstad kreunen onder zoveel tegenslag. […]

Irak, terreur, Sars. De angst bij de Amerikanen zit er goed in. Ze bezochten minder congressen, vakanties werden in eigen land doorgebracht. In 2000 scoorden ze nog bijna 2 miljoen hotelovernachtingen, in 2003 1.557.000, een daling met bijna een kwart in vier jaar tijd. De vier- en vijfsterrenhotels in de hoofdstad kreunen onder zoveel tegenslag. Amerikanen, net als andere intercontinentale toeristen, zijn gasten met een hoog bestedingspatroon. Verheugend is daarom het bericht van het NBTC dat het eerste kwartaal van dit jaar een lichte stijging te zien geeft ten opzichte van rampjaar 2003. Dit ondanks de dure euro ten opzichte van de dollar.

Reageer op dit artikel