artikel

Belgen dol op Nederland

Horeca

De Belgen houden steeds meer van Nederland. Het aantal Belgische toeristen groeit ieder jaar. Waren er in 1999 647.000 toeristen, in 2003 is dit aantal opgelopen tot 780.000. De trend om in onzekere tijden ‘dicht bij huis’ op vakantie te gaan, zal bijdragen aan deze groei. Nog een trekker is de kwaliteit van de gastronomie […]

De Belgen houden steeds meer van Nederland. Het aantal Belgische toeristen groeit ieder jaar. Waren er in 1999 647.000 toeristen, in 2003 is dit aantal opgelopen tot 780.000. De trend om in onzekere tijden ‘dicht bij huis’ op vakantie te gaan, zal bijdragen aan deze groei. Nog een trekker is de kwaliteit van de gastronomie in Nederland. Nu Nederland twee driesterrenrestaurants telt, net zoveel als in België, worden we door onze zuiderburen een stuk serieuzer genomen. Die Hollanders hebben eindelijk de geneugten van de goede keuken leren kennen. Belgen boeken voornamelijk korte vakanties in bungalows of hotels. Nog een opvallend kenmerk: ze houden van fietsen. Ze waarderen onze mooie en veilige fietspaden. Fietsen in eigen land doen ze een stuk minder.

Reageer op dit artikel