artikel

Bessengelei

Horeca

Ingrediënten700 g rode bessen 300 g zwarte bessen 800 g suiker BereidingWas de bessen, laat ze goed uitlekken en ris ze. Neem een grote kom en zet de bessen een uur of drie afgedekt weg met de suiker. Breng de bessen met het sap in een hoge pan al roerende aan de kook en laat […]

Ingrediënten
700 g rode bessen
300 g zwarte bessen
800 g suiker

Bereiding
Was de bessen, laat ze goed uitlekken en ris ze. Neem een grote kom en zet de bessen een uur of drie afgedekt weg met de suiker. Breng de bessen met het sap in een hoge pan al roerende aan de kook en laat ze zo 5 min. doorkoken. Zeef de gelei door een natgemaakte, goed uitgewrongen keukendoek en doe ze daarna over in met heet sodawater en goed heet nagespoelde jampotjes. Sluit de potten direct luchtdicht af met cellofaan en eventueel een schroefdeksel.

Tip
Heel erg lekker wordt deze gelei als het cellofaan waarmee de potten worden afgesloten wordt bedruppeld met een beetje rum.

Reageer op dit artikel