artikel

Bleek

Horeca

In dit nummer treft u een interview aan met Jacco Enkelaar van de nieuwe afhaalformule “Lekker Makkelijk”. Jacco denkt samen met zijn twee companen Nederland te gaan veroveren. Concurrent van de snackbranche denkt hij niet te worden, al hoopt hij natuurlijk wel dat mensen, in plaats van ‘friet met bal’ bij de cafetaria, bij hem […]

In dit nummer treft u een interview aan met Jacco Enkelaar van de nieuwe afhaalformule “Lekker Makkelijk”. Jacco denkt samen met zijn twee companen Nederland te gaan veroveren. Concurrent van de snackbranche denkt hij niet te worden, al hoopt hij natuurlijk wel dat mensen, in plaats van ‘friet met bal’ bij de cafetaria, bij hem eens een sudderlapje met puree en groenten komen kopen. Volgens mij concurreer je dan dus gewoon wel met de snackbranche, maar alla. Het is natuurlijk zijn goed recht, en als hij inderdaad landelijk succes gaat boeken met zijn formule, dan was er kennelijk ook behoefte aan.

Aan het einde van het verhaal zegt Jacco iets heel interessants. Iets waar ik hem helemaal gelijk in geef en waar ik me eerlijk gezegd al over verbaas sinds ik kan lopen. Waarom, zo vragen Jacco en ik ons af, leggen vrijwel alle cafetariahouders hun bleke, onbereide producten in de vitrine? Daar krijgt toch geen mens trek van? Ik word in ieder geval niet vrolijk van de een oranje gepaneerde schijf, een spierwitte staaf en een lichtgeel rolletje. Ik weet niet eens wat ’t moet voorstellen, laat staan dat ik zin heb om ’t op te eten. Ja, het zal best dat het heerlijk gaat ruiken, aanlokkelijk gaat sissen en een onweerstaanbaar goudbruin kleurtje krijgt bij bereiding. Maar dat zíe ik toch niet? Ik zie daar alleen die kouwe kille bleke dingen liggen en dan haak ik af. Ik heb namelijk trek in iets hartigs, iets warms, iets sappigs. In die frieten die ik dansend en goudgeel uit het vet getild zie worden. Ik wil dat wat die meneer naast mij tussen zijn tanden steekt. Ik wil verleid worden om dingen te kopen waar ik niet voor kwam. Ik wil bevend van verlangen tegen de counter aan trillen totdat ik eindelijk mag happen in datgene dat mij zo gek gemaakt heeft.

Ik vraag u natuurlijk niet om continu producten op de bonnefooi te frituren in de hoop dat ze iemand tot koop verleiden. Maar ik vraag u wel om iets meer te doen dan uw producten dood en bloot in de vitrine te stallen. Mooie foto’s doen al wonderen hoor! Doe die hele vitrine maar weg, scheelt ook lekker in de energierekening!

Reageer op dit artikel