artikel

Chinezen volgen Japanners

Horeca

In mei dit jaar is het makkelijker geworden voor Chinezen om naar de EU te reizen, dus ook naar Nederland. We hebben een ‘Approved Destination Status’ gekregen. Dat wil zeggen dat touroperators in China een visum mogen regelen voor de vakantieganger. Voorheen moest de toerist dat zelf doen, met alle bureaucratische rompslomp van dien. Dat […]

In mei dit jaar is het makkelijker geworden voor Chinezen om naar de EU te reizen, dus ook naar Nederland. We hebben een ‘Approved Destination Status’ gekregen. Dat wil zeggen dat touroperators in China een visum mogen regelen voor de vakantieganger. Voorheen moest de toerist dat zelf doen, met alle bureaucratische rompslomp van dien. Dat is goed nieuws, want het land met ruim 1 miljard inwoners maakt een enorme economische groei door waarbij het oude Europa verbleekt. De toegenomen welvaart bevordert het zakelijk en toeristisch verkeer sterk. Japan was altijd hofleverancier maar door de economische stagnatie is het aantal Japanse hotelovernachtingen fors gedaald: in 2000 365.000, in 2003 259.000. China is in opkomst. En als de 21e eeuw inderdaad de ‘Asian Century’ wordt dan moeten we ons land zwaar gaan promoten.

Reageer op dit artikel