artikel

Chorizo

Horeca

Vrijwel elke regio in Spanje heeft zijn eigen variant van de chorizo: het gedroogde worstje, gekruid met paprikapoeder en knoflook en soms met nootmuskaat, oregano en peper. Asturiërs gebruiken hun chorizo in de bonenschotels terwijl in Castilie de chorizo als tapa wordt gebruikt. Chorizo mag scherp of mild zijn.

Chorizo

Chorizo wordt als tapa in plakjes gesneden, gesauteerd of in wijn of sherry gesmoord. Probeer eens een paar stukjes chorizo door een vleespaella te doen; de smaak wordt totaal anders en geeft het gerecht een heerlijk Spaans aroma. Een heerlijke tapa (ook een mooie amuse) en eenvoudig te bereiden is Chorizo ocejon of Chorizo in sherry.

Ingrediënten:
225 g gedroogde (eventueel zoete) chorizo
droge Spaanse sherry (fino)

Bereidingswijze:
Leg de chorizo in een pannetje en schenk er zoveel sherry bij dat het worstje bedekt is. Breng dit aan de kook en laat het, zonder deksel, ongeveer 10 minuten pruttelen. Haal de chorizo eruit en dien op op een stukje brood. Heerlijk met een glaasje fino sherry. De droge sherry in dit gerecht geeft de chorizo meer smaak en een zekere complexiteit.

Reageer op dit artikel