artikel

Griesmeelpudding met bessensaus

Horeca

Ingrediënten150 g witte bessen250 g rode bessen100 g zwarte bessen21/2 dl witte wijn 1 dl water 400 g suiker1zakje vanillesuiker of 1/2 open gesneden vanillestokje 7g (=1el) maïzenascheutje fraise des bois of crème de cassis BereidingWas de bessen en ris ze. Breng de wijn met het water, de vanillesuiker of -stok aan de kook en […]

Ingrediënten
150 g witte bessen
250 g rode bessen
100 g zwarte bessen
21/2 dl witte wijn
1 dl water
400 g suiker
1zakje vanillesuiker of 1/2 open gesneden vanillestokje
7g (=1el) maïzena
scheutje fraise des bois of crème de cassis

Bereiding
Was de bessen en ris ze. Breng de wijn met het water, de vanillesuiker of -stok aan de kook en voeg de bessen toe. Laat ze 5 min. doorkoken. Verwijder het vanillestokje en wrijf de gekookte bessen door een zeef. Breng de vruchtenpuree opnieuw aan de kook. Meng de maïzena aan en bind hiermee de massa. Iaat het mengsel al roerende iets afkoelen en voeg eventueel een scheutje likeur toe. Serveer de saus warm of koud over de griesmeelpudding. Deze saus smaakt ook erg lekker bij een zoete schuimomelet of bij gebraden wild zwijn.

Reageer op dit artikel