artikel

Is een eigen website een goed boekingsintrument?

Horeca

Het voordeligst, zo stelt Nijenhuis, is een directe reservering op de website van het hotel in kwestie. Dan vangt de hotelier de volle kamerprijs. Om een beetje rendabel te kunnen zijn is het wel belangrijk dat die eigen website op veel plaatsen op internet te vinden is. In de studie ‘Optimaal benutten distributiekanalen’ pleit Kloosterhuis […]

Het voordeligst, zo stelt Nijenhuis, is een directe reservering op de website van het hotel in kwestie. Dan vangt de hotelier de volle kamerprijs. Om een beetje rendabel te kunnen zijn is het wel belangrijk dat die eigen website op veel plaatsen op internet te vinden is.

In de studie ‘Optimaal benutten distributiekanalen’ pleit Kloosterhuis Horeca Adviseurs in Utrecht voor meerdere ingangen op internet via aparte internetadressen (of URL’s). ‘Potentiële online gasten Zoeken een hotel vanuit een unieke situatie. Ze denken bijvoorbeeld aan een hotel in combinatie met een congrescentrum, of vlak naast een museum. Het combineren van locatie en hotel in de URL levert meer zoekresultaten op.’ De studie noemt voorbeelden als: www.yourhotel-city-meetings.com, www.yourhotel-sectionofthecity.com en www.spa-relax-yourhotel.com.

Reageer op dit artikel