artikel

Knolselderij met paddestoelen

Horeca

roerbakken, bijgerecht, 2 personen Ingrediënten1/2 knolselderij 1 dunne prei 75 gram (kastanje)champignons 1 eetlepel olie of 15 gram boter 1 eetlepel tijmblaadjes zout peper scheutje witte wijn of groentebouillon ½ dl koksroom of crème fraîche schenkbaar BereidingSnij de knolselderij in plakken en schil deze vervolgens. Verwijder alle bruine stukken. Snij de knolselderij in blokjes. Maak […]

roerbakken, bijgerecht, 2 personen

Ingrediënten
1/2 knolselderij
1 dunne prei
75 gram (kastanje)champignons
1 eetlepel olie of 15 gram boter
1 eetlepel tijmblaadjes
zout
peper
scheutje witte wijn of groentebouillon ½ dl koksroom of crème fraîche schenkbaar

Bereiding
Snij de knolselderij in plakken en schil deze vervolgens. Verwijder alle bruine stukken. Snij de knolselderij in blokjes. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Borstel of wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie of boter toe en roerbak de knolselderij 3 minuten op hoog vuur. Voeg de prei toe, roerbak 2 minuten mee en vervolgens de champignons met de tijm, zout en peper 1 minuut. Schenk de witte wijn of groentebouillon en de koksroom of crème fraîche erbij, schep goed om en laat de groente beetgaar worden.
Lekker met pasta of rijst. Serveer er eventueel geraspte kaas bij.
Of voor vleesliefhebbers: voeg tegelijk met de room 150 gram gekookte ham in blokjes toe.

Dit gerecht bevat circa 250 gram groente per persoon.

Reageer op dit artikel