artikel

Moet mijn hotel zo nodig de hele wereld over?

Horeca

Volgens Janneke Nijenhuis van het eerder genoemde Hampshire Hotels kan de koppeling van een keten aan GDS’en voor een hotelier wel eens de doorslag geven om zich níet bij de keten aan te sluiten. GDS is volgens haar van belang voor hotels die in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht zitten; die moeten immers […]

Volgens Janneke Nijenhuis van het eerder genoemde Hampshire Hotels kan de koppeling van een keten aan GDS’en voor een hotelier wel eens de doorslag geven om zich níet bij de keten aan te sluiten. GDS is volgens haar van belang voor hotels die in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht zitten; die moeten immers wereldwijd boekbaar zijn. ‘Maar een hotel in Sint-Nicolaasga heeft er niets aan. Amerikanen komen niet naar Sint-Nicolaasga’, zegt ze. ‘Ook niet als het hotel boekbaar is via een GDS.’

Nijenhuis vindt dat hoteliers extra duur uit zijn met boekingen die via een GDS en het centraal reserveringssysteem van de keten lopen. Grote ketens zijn voor hun eigen inkomsten voor een groot deel afhankelijk van commissies en fees die via de eigen centrale reserveringsystemen worden binnengehaald. Om die reden zouden ze op hun webhotelgidsen geen telefoonnummers of websites van de hotels noemen. De boeking moet bij voorkeur plaatsvinden vinden via de reserveringscentrale van de hotelketen, anders wordt er niet aan verdiend.

Reageer op dit artikel