artikel

Wie helpt me?

Horeca

Softwareleveranciers zijn de hotelier die zich op het terrein van revenuemanagement begeven volop ter wille. Voor elk probleem is er een oplossing. Nijenhuis van Hampshire Hotels zegt dat het in de gaten houden van een vijftigtal boekingssites een hele klus is voor een kleine hotelier. Het meest bewerkelijke is volgens haar het sluiten van het […]

Softwareleveranciers zijn de hotelier die zich op het terrein van revenuemanagement begeven volop ter wille. Voor elk probleem is er een oplossing. Nijenhuis van Hampshire Hotels zegt dat het in de gaten houden van een vijftigtal boekingssites een hele klus is voor een kleine hotelier. Het meest bewerkelijke is volgens haar het sluiten van het hotelaanbod op de sites indien het op een bepaalde datum is volgeboekt. ‘Dan moet je 50 keer je aanbod afsluiten op al die sites.’

Geen paniek, er is software op de markt waarmee in een klap pakweg 15 sites zijn te blokkeren. Voor hoteliers die veel kamers aanbieden op boekingssites als bookings.nl, weekendjeweg.nl en hotels.com, levert bijvoorbeeld SynXis software om de verschillende sites te ‘sluiten’ en te ‘openen’. Ook voor mutaties in aanbod en prijs hoeft de hotelier niet langer iedere boekingssite af. In plaats daarvan regelt hij dat met de zogenaamde Rate Tiger die in het SynXis-programma is ingebouwd. Voor veel hoteliers is dat een uitkomst. Grotere ketens die het updaten van de boekingssites nog handmatig doen, hebben daarvoor soms meerdere mensen in dienst.

Softwareleveranciers nemen hoteliers nog meer werk uit handen. Het single image inventorysysteem automatiseert op zijn beurt de verdeling van het aanbod over de verschillende internetverkoopkanalen. Wassing: ‘Het is het vervolg op wat we kennen als fragmented image inventory, waarbij je met losse partijen hebt te maken. Verkoopt een van die partijen je kamers niet, dan hevel je ze over naar een andere partij. Je moet dat zelf doen en het ook zelf in de gaten houden. Dat is het spel. Bij single image inventory heb je ook al die spelers, maar de verdeling vindt door middel van de software automatisch plaats. Fidelio is daar bijvoorbeeld al erg ver mee.’

Reageer op dit artikel