artikel

Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus

Horeca

Ingrediënten:4 wilde zwijnsbiefstukjes2 dl. slagroom1 el. gehakte noten of gewelde rozijnen50 gr. boter of margarinewildkruidenpeper Bereiding:Bestrooi de wild zwijnsbiefstukjes met wildkruiden. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm. Voeg de overige boter toe en verwarm dit […]

Ingrediënten:
4 wilde zwijnsbiefstukjes
2 dl. slagroom
1 el. gehakte noten of gewelde rozijnen
50 gr. boter of margarine
wildkruiden
peper

Bereiding:
Bestrooi de wild zwijnsbiefstukjes met wildkruiden. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm. Voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak hierin de biefstukjes aan beide zijden bruin (ca. 5 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg de slagroom aan de bakboter toe en verhit het geheel al roerende. Voeg de noten toe en maak de saus op smaak af met peper.

Tip:
Bestrooi de biefstukjes met een mengsel van tijm, paprikapoeder, peper en zout.

Serveertip:
Gebakken wild zwijnsbiefstukjes met roomsaus, peultjes, appelcompote en gekookte aardappelen.

Reageer op dit artikel