artikel

Wild zwijnskotelet met pittige champignons

Horeca

Ingrediënten:4 wild zwijnskoteletten250 gr. champignons 1 Spaanse peper1 tl. tabasco1 dl. slagroom of crème fraîche50 gr. boter of margarinezout en peper Bereiding:Bestrooi de wild zwijnskoteletten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide zijden bruin. Neem ze uit de pan en houd de koteletten warm. Voeg […]

Ingrediënten:
4 wild zwijnskoteletten
250 gr. champignons
1 Spaanse peper
1 tl. tabasco
1 dl. slagroom of crème fraîche
50 gr. boter of margarine
zout en peper

Bereiding:
Bestrooi de wild zwijnskoteletten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de koteletten aan beide zijden bruin. Neem ze uit de pan en houd de koteletten warm. Voeg de champignons in schijfjes toe en fruit deze met de kleingesneden peper en de tabasco in de bakboter. Leg de koteletten terug en verwarm dit nog ca. 10 minuten. Voeg de slagroom al roerende toe en laat dit even inkoken. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip:
Vervang zout en peper door wildkruiden en bestrooi het gerecht met fijngeknipte peterselie.

Serveertip:
Gebraden wild zwijnskoteletten met champignons, worteltjes, gestoofde peertjes en gekookte aardappelen.

Reageer op dit artikel