artikel

Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Horeca

Ingrediënten:500 gr. wild zwijnspoulet zonder been600 gr. zuurkool0,25 l. blik ananas1 ui0,5 l. rode wijn100 gr. katenspek of gerookt spek2 tl. tijm2 tl. rozemarijn3,5 el. bloem2 el. oliezout en peper Bereiding:Snijd de poulet klein en marineer deze in de wijn met de gehakte ui en de kruiden gedurende ca. 12 uur in de koelkast. Bak […]

Ingrediënten:
500 gr. wild zwijnspoulet zonder been
600 gr. zuurkool
0,25 l. blik ananas
1 ui
0,5 l. rode wijn
100 gr. katenspek of gerookt spek
2 tl. tijm
2 tl. rozemarijn
3,5 el. bloem
2 el. olie
zout en peper

Bereiding:
Snijd de poulet klein en marineer deze in de wijn met de gehakte ui en de kruiden gedurende ca. 12 uur in de koelkast. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en voeg de olie toe. Doe vervolgens het uitgelekte vlees erbij en bak dit rondom bruin. Voeg het marinadevocht toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende ca. 90 minuten en bind bij met de aangemengde bloem. Verwarm de zuurkool met het ananasvocht en de kleingesneden ananas. Laat de zuurkool uitlekken, schep deze in een verwarmde schaal en daarop de wild zwijnspeper.

Tip:
Voeg bij het stoven de zuurkool met de ananas toe en voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan het gerecht.

Serveertip:
Wild zwijnspeper met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.

Reageer op dit artikel