artikel

Barista in spé Dave Gerardu

Horeca

Dave Gerardu (24) is geboren en getogen Maastrichtenaar. Heeft zich op de wijnstudie gestort en doet nu de barista-opleiding van Douwe Egberts. Beluga is sinds kort over op Piazza d’Oro, vandaar. ‘Ik wil een heel goede gastheer worden. Mensen kunnen thuis ook lekker eten, dus moet Beluga een aparte beleving zijn. Eten is uiteindelijk iets […]

Dave Gerardu (24) is geboren en getogen Maastrichtenaar. Heeft zich op de wijnstudie gestort en doet nu de barista-opleiding van Douwe Egberts. Beluga is sinds kort over op Piazza d’Oro, vandaar. ‘Ik wil een heel goede gastheer worden. Mensen kunnen thuis ook lekker eten, dus moet Beluga een aparte beleving zijn. Eten is uiteindelijk iets heel intiems en als ik daar iets aan kan bijdragen, dan geniet ik.
Ik vind dat koffie daar ook bij hoort. Koffie is vaak ondergewaardeerd. Heb je een topmerk en doe je er niks mee, dan is het niet lekker. Die Estremo van Piazzo d’Oro is een koffie voor de echte kenner. Daar een cappuccino van, met lobbig schuim, droog bovenop en onderop vermengd met de crème van de koffie. Klasse.’

Reageer op dit artikel