artikel

Cor van Dorst

Horeca

Posteleinstampotje met katenspek en boterjus Ingrediënten 1 kg aardappelen1 kilo postelein500 g katenspek2, 5 dl creme fraiche500 g boterzout, peper prijs p.p. 1,31 Bereidingswijze:Maak een droge puree van de aardappels en meng de crème fraiche er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rauwe postelein door de puree. Bak plakken katenspek uit […]

Posteleinstampotje met katenspek en boterjus

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1 kilo postelein
500 g katenspek
2, 5 dl creme fraiche
500 g boter
zout, peper

prijs p.p. 1,31

Bereidingswijze:
Maak een droge puree van de aardappels en meng de crème fraiche er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rauwe postelein door de puree. Bak plakken katenspek uit en serveer bij de stampot. Serveer boterjus apart.

Tip van de kok
Petra Riedijk: ‘Kijk de postelein voor gebruik goed na. Als de blaadjes eenmaal verlept zijn kun je ze niet meer gebruiken, dan wordt het net snot.’

Reageer op dit artikel