artikel

Kippensoep met Chinese kool

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
1 ½ l kippenbouillon
80 g rijst
300 g kipfilet
2 eetlepels olie
2 uien
teentje knoflook
mespunt sambal
500 g Chinese kool
200 g champignons in plakjes
1 eetlepel ketjap
zout
peper

Bereidingswijze:
Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg de rijst toe. Kook de rijst gaar in ca. 15 minuten.

Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en pers het teentje uit. Verhit de olie in een pan en bak de reepjes kipfilet met de gesnipperde uien en knoflook goudbruin. Voeg wat sambal toe.

Was en snij de Chinese kool in reepjes. Voeg de Chinese kool met de champignons toe. Laat alles 5 minuten zachtjes bakken en doe dit mengsel bij de bouillon en de rijst. Voeg wat ketjap toe en eventueel peper en zout.

Reageer op dit artikel