artikel

Piet van den Bosch

Horeca

Stamppot postelein met mozzerella Ingrediënten 2 kg aardappelen500 g postelein3 eieren750 g mozzarella50 g mierikswortel300 g pomodori op olie250 g sjalot2 dl room2 dl gevogeltefond (convenience)1 citroen100 g ontbijtkoek2 g laurier20 g boter10 g peperkorrels (zwart)zeezout prijs p.p. 1,67 Bereidingswijze:Maak van de aardappels, ei, zout, peper en roomboter een gladde puree. Was de postelein en […]

Stamppot postelein met mozzerella

Ingrediënten

2 kg aardappelen
500 g postelein
3 eieren
750 g mozzarella
50 g mierikswortel
300 g pomodori op olie
250 g sjalot
2 dl room
2 dl gevogeltefond (convenience)
1 citroen
100 g ontbijtkoek
2 g laurier
20 g boter
10 g peperkorrels (zwart)
zeezout

prijs p.p. 1,67

Bereidingswijze:
Maak van de aardappels, ei, zout, peper en roomboter een gladde puree. Was de postelein en hak deze fijn. Kook van de fond, sjalot, laurier, citroensap, peperkorrels en witte wijn een castriek. Reduceer saus. Pureer mierikswortel. Meng room een mierikswortel door saus. Meng puree met rauwe postelein en vorm quenelles. Snijd mozzarella in plakken en bedek hiermee de quenelles. Gratineer in de oven. Droog plakjes ontbijtkoek licht in de oven. Maak het bord op. Garneer met knapperige ontbijtkoek.

Reageer op dit artikel