artikel

Servé Vromen (25) kookdier

Horeca

‘Ik begon ooit bij meneer Dirx in Heerlen. Die man heeft mij enthousiast gemaakt voor het koken. Nog altijd komt hij hier iedere maand eten en van tijd tot tijd belt hij me op en zegt dat we weer eens over koken moeten praten. Ik werkte al bij Hans in de Havenstraat. Dat was heel […]

‘Ik begon ooit bij meneer Dirx in Heerlen. Die man heeft mij enthousiast gemaakt voor het koken. Nog altijd komt hij hier iedere maand eten en van tijd tot tijd belt hij me op en zegt dat we weer eens over koken moeten praten. Ik werkte al bij Hans in de Havenstraat. Dat was heel anders. Alles stond altijd op zijn kop. Mijn inbreng hier is best groot. Hans’ stijl van koken komt er nu echt goed uit, vind ik
Van collega’s leer je ook veel. Ik heb bewondering voor die grote chefs in Frankrijk die altijd voor 150 man koken. Maar jongens die daar hebben gewerkt, denken in partie. Hier niet, hier is het echt one team, one mission. Je moet overal bij kunnen springen. Samen uit, samen thuis en niet lekker weg gaan als je al klaar bent en de ander nog niet.’

Reageer op dit artikel