artikel

Tom Schmeitz gaat de wijnhandel in

Horeca

Sommelier Tom Schmeitz (25) telt zijn laatste dagen bij Beluga. Hij gaat als rayonmanager werken voor wijnhandel Goessens: ‘Ik heb er vijf jaar Beluga op zitten. Ik zie mijn nieuwe baan duidelijk als een stuk van mijn opleiding.’ Aan tafel heeft Schmeitz een helder verhaal. Hij legt goed uit waarom hij een bepaalde wijn gekozen […]

Sommelier Tom Schmeitz (25) telt zijn laatste dagen bij Beluga. Hij gaat als rayonmanager werken voor wijnhandel Goessens: ‘Ik heb er vijf jaar Beluga op zitten. Ik zie mijn nieuwe baan duidelijk als een stuk van mijn opleiding.’ Aan tafel heeft Schmeitz een helder verhaal. Hij legt goed uit waarom hij een bepaalde wijn gekozen heeft; komt niet met ellenlange verhalen over een zoetje hier en een bloemetje daar. Voor bij de in kokos gegaarde tong had hij een sherryachtige Domaine Brana bedacht, die een zuurtje heeft dat pas bij de kokos tot volle ontplooiing kwam. Goed gevonden dus.

Fan is hij ook van de schroefdoppen die de Oostenrijkers en de Duitsers tegenwoordig vaak op hun flessen draaien: ‘Oké, de wijn kan er niet bij evolueren, dus het kan alleen bij jonge wijn. Maar nooit kurk hebben, is een grote pre. Dat gedoe met die kurk zit ook tussen de oren. Lekker mooi die fles openen en zo.’

Reageer op dit artikel