artikel

Waarschuwingen

Horeca

Deze week kregen wij weer een aantal waarschuwingen binnen van collega’s die opgelicht waren door eet- en slaappiraten. Let dus op voor deze ‘gasten’….

Hotel De Lochemse Berg in Barchem heeft een slaappiraat op bezoek gehad. Een man die zich uitgeeft voor de heer H. Reders uit Isselburg, een plaats die niet bestaat. Hij checkte op 17 juli in en zou aanvankelijk tot 19 juli blijven. Vervolgens boekte hij bij tot 21 juli. Op die dag is hij met onbekende bestemming vertrokken. De man rijdt op een gestolen grijsblauwe Yamaha-motor met kenteken MJ-SZ-32.

Sporthotel Bruurs in Baarle-Nassau kreeg een vader en zijn twaalfjarig zoontje op bezoek. Vader en zoon bleven twee nachten en zijn vervolgens met de noorderzon vertrokken. Er is veel alcohol gebruikt, allemaal op rekening uiteraard. Het management zit met een strop van 440 euro.

Hotel Business Suites in Amstelveen heeft oplichters over de vloer gehad die onder de naam L’Oreal Professional een boeking van 10.000 euro wilden doen. Aan de reserveringsdesk voelde men al snel nattigheid, maar er werd toch toegestaan dat één man een nacht in het hotel verbleef. De creditcardgegevens die hij opgaf klopten wel, maar de kaart bleek achteraf gestolen. De slaappiraten zijn midden in de nacht vertrokken, uiteraard zonder af te rekenen. Hotel Business Suites heeft het vorige maand overigens met nog twee slaappiraten – die opereerden onder de namen Sandberg en autobedrijf Groeneveld – aan de stok gehad. Personeel van Hotel Business Suites is inmiddels redelijk getraind om slaappiraten te herkennen. Medewerker Maaike: ‘Boekingen via een mobiel nummer zijn vaak verdacht. En als een bedrijf niet op internet te vinden is of niet is terug te vinden in bedrijvengidsen, deugt het meestal ook niet.’

Reageer op dit artikel