artikel

Granaatappel- en ananassalade

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 middelgrote krop sla
  • 2 granaatappelen
  • ½ ananas
  • 1 avocado
  • 1 theelepel limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 60 ml olijfolie
  • zout

Bereidingswijze:
Maak de sla schoon, was de slabladeren en draai ze droog in een slamolen. Leg de slabladeren op of in een grote schaal. Halveer de avocado, schil het en snijd in plakjes en besprenkel met limoen- of citroensap. Snijd de ananas in plakjes en verwijder de schil en het hart van de ananas. Halveer de granaatappels en haal het vruchtvlees met de pitjes eruit.

Leg de ananasschijven en avocadopartjes om en om op de slabladeren. Maak de dressing met mayonaise, limoen- of citroensap, olijfolie en zout. Giet dit voorzichtig over de salade en besprenkel met de granaatappelpitjes.

Reageer op dit artikel