artikel

Meer informatie ‘Beste Mosselkok der Lage Landen

Horeca

NEDERLAND Henk Buyze, restaurant Auberge des Moules, Philippinewww.aubergedesmoules.com Henk Buyze liep op zijn zeventiende al stage bij Auberge des Moules. Daarna werkte hij in enkele andere restaurants waarna hij op zijn tweeëntwintigste (1994) terugkeerde naar Auberge des Moules. Nu is hij er nog steeds chef-kok. De naam van het restaurant verraadt het al. Dé specialiteit […]

NEDERLAND

Henk Buyze, restaurant Auberge des Moules, Philippine
www.aubergedesmoules.com

Henk Buyze liep op zijn zeventiende al stage bij Auberge des Moules. Daarna werkte hij in enkele andere restaurants waarna hij op zijn tweeëntwintigste (1994) terugkeerde naar Auberge des Moules. Nu is hij er nog steeds chef-kok. De naam van het restaurant verraadt het al. Dé specialiteit van het huis zijn natuurlijk mosselen. Maar daarnaast werkt Buyze ook graag met allerhande vissoorten zoals kreeft, tarbot, en garnalen.

Ruud Jansen, restaurant het Bergpaviljoen, Amersfoort
www.bergpaviljoen.nl

Sinds vier jaar is Ruud Jansen (39 jaar) cuisinier/chef-kok van ‘Het Bergpaviljoen – De Proeftuin van Amersfoort’. In de hypermoderne keuken wordt gekookt volgens de Frans-Nederlandse keuken met verschillende wereldwijde invloeden. Specialiteit van Jansen zijn vis, schaal- en schelpdieren. Tot zijn vorige werkgevers behoren onder meer het Bilderberg Hotel De Klepperman (Hoevelaken) en het visrestaurant Mandemaker (Spakenburg). Ruud Jansen is ook erg actief als lesgever bij kookopleidingen. In 1996 werd hij uitgeroepen tot ‘Leermeester van het Jaar’.

Richard Onderdelinden, Hotel New York, Rotterdam
www.hotelnewyork.nl

Richard Onderdelinden (41 jaar) is al sinds zijn zeventiende actief in de horecasector. Hij was sous-chef en chef-kok in verscheidene gerenommeerde restaurants en hotels in Nederland, bijvoorbeeld Parkhotel Rotterdam, Roos Marijn, La Gondola, De Dorsvlegel. Sinds drie jaar werkt hij als assistent keukenmanager in het restaurant van het gekende Hotel New York in Rotterdam. Op de specialiteitenkaart staan vooral oesters en een ruime selectie van schaal- en schelpdieren.

Evert Thielen, restaurant de Gertrudahoeve, Son en Breugel
www.gertrudahoeve.nl

Sinds 1992 is Evert Thielen (45 jaar) patron/cuisinier in de Gertrudahoeve. Zijn enorme culinaire ervaring deed hij op als sous-chef en chef in diverse toprestaurants in binnen- en buitenland, waaronder het restaurant van Paul Bocuse (Frankrijk), Prinses Juliana (Valkenburg), De Achtzaligheden (Eersel), Breidenbach (Grubbenvorst) en Queen of the South (België).

BELGIË

Peter De Clercq, restaurant Elckerlijc, Maldegem
www.elckerlijc.be

Peter De Clercq is kok sinds 1990 en sinds 1995 eigenaar van grillrestaurant Elckerlijc in Maldegem. De Clercq is een barbecuespecialist, heeft verscheidene kookboeken over barbecuen uitgebracht en won in 2003 het WK barbecuen in Jamaïca. Hij werkte mee aan verscheidene kookprogramma’s, organiseert kookworkshops en is barbecuechef van warenhuisketen Delhaize, waarvoor hij kant-en-klare barbecueschotels met eigen kruiden en marinades bereidt.

Philippe Lartigue, Au Vieux Boitsfort, Watermaal-Bosvoorde
www2.resto.be/auvieuxboitsfort/

Philippe Lartigue (32 jaar) is sinds 2002 sous-chef in restaurant Aux Vieux Boitsfort, dat sinds 1999 een Michelin-ster heeft. Lartigue werkt sinds 1988 als kok en heeft in de loop der jaren ervaring opgedaan in verschillende functies. Als sous-chef werkte hij o.a. in Le Vieux Bruxelles, O Comme Trois Pommes en in Le Vieux Stockel. In 2002 won hij de nationale horecawedstrijd ‘Vis van het jaar’. In 2003 won hij tevens de eerste prijs in een wedstrijd ter promotie van de Waalse streekproducten en ook de nationale horecawedstrijd ‘wild’.

Qi Wei, Hotel Metropole, Brussel
www.metropolehotel.be

Qi Wei werkt sinds 2000 als hulpkok in het gastronomische restaurant l’Alban Chambon van Hotel Metropole. Daarvoor werkte hij als derde chef-kok in het Grand Hotel Beijing in Peking, lid van The Leading Hotels of the World Group. Het Grand Hotel Beijing kreeg als eerste Chinese hotel in de groep vijf sterren toegekend. Zijn specialiteiten; vroeger vooral de Chinese keuken, momenteel legt hij zich meer toe op een vernieuwende Frans-Belgische keuken met klassieke accenten.

Reageer op dit artikel