artikel

Piet van den Bosch

Horeca

Pittige rundvleesquenelles in bierbeslag met Oosterse groenten Ingediënten 1 kg rundergehakt0,33 l Hertog Jan bier250 g patentbloem300 g taugé300 g prei100 g gebakken uitjes (convenience)400 g einoodles (droog)1 l sojaolie 2 cl ketjap5 g sambal2 knoflookteentjes250 g kroepoek5 dl pangangsaus (convenience)2 g gemberpoeder prijs p. p. 2,70 BereidingMeng gehakt met één ei, sambal, knoflook en […]

Pittige rundvleesquenelles in bierbeslag met Oosterse groenten

Ingediënten

1 kg rundergehakt
0,33 l Hertog Jan bier
250 g patentbloem
300 g taugé
300 g prei
100 g gebakken uitjes (convenience)
400 g einoodles (droog)
1 l sojaolie
2 cl ketjap
5 g sambal
2 knoflookteentjes
250 g kroepoek
5 dl pangangsaus (convenience)
2 g gemberpoeder

prijs p. p. 2,70

Bereiding
Meng gehakt met één ei, sambal, knoflook en gemberpoeder. Maak een beslag van bloem, Hertog Jan bier, zout en één ei. Maak van de farce quenelles en gaar ze op een lage temperatuur in de oven. Haal de quenelles door het bierbeslag en frituur ze in de olie. Kook de noodles af. Bak de fijngesneden prei met de taugé en vermeng met noodles. Breng op smaak met sambal, ketjap en knoflook. Verwarm de pangangsaus. Maak het bord op. Garneer met kroeproek en gebakken uitjes.

Reageer op dit artikel