artikel

Proeven in de Beurs van Berlage 2004

Horeca

Op 26 en 27 september 2004 opent de Beurs van Berlage zijn deuren voor alweer de derde editie van “Proeven in de Beurs van Berlage”. Een groots gastronomisch evenement, waarbij evenals vorig jaar onze hedendaagse culinaire cultuur, van klassiek tot trendy, centraal zal staan. In het middelpunt van het evenement staan wijn en spijs voor iedereen: toegankelijk, lekker, en met een gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Ook zal onder andere onder de klanten van Gall & Gall een grote campagne gestart, waardoor zeker op zondag een “volle bak” verzekerd is. Het evenement wordt ondersteund door een catalogus en er worden dit jaar meer dan 2500 gerichte bezoekers verwacht. De pers is op beide dagen van harte welkom.

Door een combinatie van stands met mooie wijnen, met onalledaags gedistilleerd en met heerlijke hapjes, valt er van alles te genieten. Er zijn wijnen te proeven uit alle werelddelen, toegelicht door experts, wijnimporteurs en –producenten. Het unieke van “Proeven” is de combinatie van fraaie wijnen, bijzonder gedestilleerd en mooie culinaire producten en hapjes.

Vele producenten van vorig jaar zullen terugkeren. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan een stand waar bijzondere whisky’s zullen worden gepresenteerd, een mooie aanvulling op alles wat op Proeven staat.

Tal van bekende wijn- en delicatessenimporteurs presenteren een selectie van hun mooiste betaalbare producten. Er kan worden geproefd uit een breed assortiment wijn en delicatessen en combinaties daarvan uit alle windstreken. Kortom, een evenement voor fijnproevers en levensgenieters!

Zondag 26 september : open voor consumenten
Op zondag zal – naast de assortimenten van meer dan 20 wijnimporteurs en landenpresentaties – een ruim programma van proeverijen voor de verwende consument gepresenteerd worden. Met de “Grote Prijs van Amsterdam” worden bezoekers nog eens extra geattendeerd op uw stand: proeven en vergelijken. Meer info over het programma is te vinden op de site www.proeven.org.

Maandag 27 september: Vakmensen (horeca, wijnhandel, slijterijen, delicatessenwinkels
Ook dit jaar weer vele culinaire belevenissen en nieuwtjes. Voor de derde maal zal de wedstrijd om “De Gouden VEN Terrine” plaatsvinden. Ditmaal moet de terrine gemaakt worden van vis, schaal- en/of schelpdieren. Juryleden voor dit jaar zijn onder andere Hans van Pol, kok van het Koninklijk huis, meesterkok Imko Binnerts van the Grand Windston Hotel in Rijswijk, een vertegenwoordiger van het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf en meesterkok Pascal Jalhaij van Restaurant Vermeer uit Amsterdam.

Reageer op dit artikel