artikel

Tajine van aardpeer

Horeca

Ingrediënten:

 • 450 gram schape- of lamsvlees
 • 750 gram aardpeer
 • 3 eetlepels boter of margarine
 • 1 ui
 • 3 takjes peterselie
 • ½ tl zwarte peper
 • draadjes saffraan
 • ½ citroen
 • 1 eelepel azijn
 • ½ tl zout
 • 2 kopjes water

Bereidingswijze:
Snij het vlees in stukken (4 cm) en strooi er zout over. Schil de aardperen, snij ze in stukjes (3 cm) en doe de stukjes in een pan met ruim water, waaraan 1 el azijn is toegevoegd. Snij de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Pers de citroen uit.

Doe in een pan met dikke bodem: het vlees, de boter of margarine, ui, zwarte peper, geelwortel of saffraan en het water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees gaar in ± 60 min. (het moet bijna uit elkaar vallen). Af en toe omscheppen. Haal het gare vlees uit de pan en leg apart. Haal de aardperen uit het water, spoel ze af en doe ze samen met de peterselie bij het kookvocht in de vleespan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook ze in ± 20 min. gaar. Doe het vlees dan bij de aardpeer, voeg het citroensap toe en warm alles goed door. Serveer op een platte schaal met het vlees in het midden met de aardperen er omheen.

Reageer op dit artikel