artikel

Trek

Horeca

Soms heb je wel eens dat je al urenlang op pad bent en dan dus ineens flink trek hebt. Dat overkwam mij laatst ook en sinds ik in deze prachtige snackbranche actief ben, zoek ik dan als vanzelfsprekend een cafetaria op. Ik vond er al snel een en bestelde daar enkele mooie klassiekers. Toen de […]

Soms heb je wel eens dat je al urenlang op pad bent en dan dus ineens flink trek hebt. Dat overkwam mij laatst ook en sinds ik in deze prachtige snackbranche actief ben, zoek ik dan als vanzelfsprekend een cafetaria op. Ik vond er al snel een en bestelde daar enkele mooie klassiekers.

Toen de frieten het vet in gleden, begon mijn maag ritmisch mee te knorren. Goh wat had ik een trek. Ondertussen liet ook mijn blaas zich niet onbetuigd, dus ik vroeg of deze zaak wellicht ook over een toilet beschikte. Jawel hoor, een knikje richting rommelhok en veel plezier. Ik begon aan een avontuurlijke wandeling langs emmers, dozen, doeken en vooral veel onbestemde voorwerpen.

Na enig zoeken ontdekte ik een verfomfaaide deur die, op de reuk afgaand, toegang moest bieden aan het toilet. Ik werd steeds minder vrolijk en vooral ook steeds minder hongerig. Ik zag bruinachtige vegen op de deur en hoopte dat het pindasaus was. Ik zag roestige leidingen, losse tegels, grote vlekken op muren en vloer. Een wc-bril was er niet, toiletpapier ook niet. Wel een wasbakje, maar daar vertel ik u liever niet over. Een zwart zeepje en een natte handdoek dreven mij pijlsnel weer weg uit deze ellende.

Terug in de cafetaria was het alsof er niks gebeurd was. Er kwamen heerlijke goudgele frieten op mij af, en een knapperig kroketje. Maar ik had geen trek meer. Aan iedere cafetariahouder die nu denkt ‘o jee, was dat bij mij?’ zou ik willen vragen: doe alsjeblieft iets aan uw toilet. Schilder het, houd het schoon, of vertel desnoods aan uw klanten dat uw toilet tijdelijk buiten gebruik is, maar doe dit niemand aan. Een smerig toilet werpt namelijk niet alleen een smet op uw bedrijf, maar op de hele branche!

Martine Zuil
Hoofdredacteur Snackkoerier

Reageer op dit artikel