artikel

Wrap met ijsbergsla en appeltjes van oranje

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • ¾ dl sinaasappelsap
 • ½ krop ijsbergsla
 • 100 g gerookte kipfilet
 • 1 handsinaasappel
 • 1 eetlepels limoensap
 • 1 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
 • 2 eetlepels in reepjes gesneden basilicum
 • zout
 • peper
 • 2 grote tortilla’s

Bereidingswijze:
Breng het sinaasappelsap in een kleinesteelpan aan de kook. Laat het sap tot de helft inkoken en laat het afkoelen. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de sla, halveer de krop en snij de sla in brede repen.

Snij de kipfilet in plakjes. Boen de sinaasappel schoon en rasp boven een kom alleen het oranje van de schil van de helft van de sinaasappel eraf. Snij aan de boven- en onderkant van de sinaasappel een kapje af. Zet de sinaasappel recht op en snij met een scherp mes de schil los van het vruchtvlees, zodanig dat ook het onderhuidse wit wordt verwijderd.

Snij de partjes één voor één los langs de ‘tussenschotjes’. Voeg het limoensap, het sinaasappelsap, de olijfolie en de yoghurtmayonaise aan de sinaasappelschil toe en klop alles tot een dressing. Roer de basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de repen sla erdoor. Warm de tortilla’s op een laag vuur in een droge koekenpan.

Verdeel de sla met dressing, de stukjes sinaasappel en de kipfilet over de tortilla’s, vouw de onderkant van de tortilla’s over de vulling en vouw dan de zijkanten over elkaar.

Reageer op dit artikel