artikel

Brasserie: winstpakker met valkuilen

Horeca

Ze heten bistro, brasserie of rôtisserie en zijn de reddingsboei van menig toprestaurateur. Met een tweede, goedkopere formule proberen ze de winst te pakken die in hun (sterren)zaak ontbreekt. Niet zonder risico. Vaak bijten brasserie en topzaak elkaar. Vanuit Brussel kijkt Michelin met argusogen toe.

Tips voor een succesvolle brasserie:* Minimaal twee zittingen
* Ruime openingstijden
* Maandelijks wisselende kaart
* Accepteer geen credit card, alleen pin (vanwege de hoge commissie)
* Beperk uw persoonlijke aandacht tot de gasten van het à la carte restaurant
* Werk met goedkopere producten en eenvoudiger recepturen
* Praat eerst met Michelin
* Voldoende open wijnen
* Werk zoveel mogelijk met oproepkrachten
* Zorg voor één stressbestendige, snelle kok
* Zo groot mogelijk fysieke scheiding met het restaurant
* Eigen ingang, keuken, toiletten
* Houdt het interieur eenvoudig.

Tips voor een succesvolle brasserie:* Minimaal twee zittingen
* Ruime openingstijden
* Maandelijks wisselende kaart
* Accepteer geen credit card, alleen pin (vanwege de hoge commissie)
* Beperk uw persoonlijke aandacht tot de gasten van het à la carte restaurant
* Werk met goedkopere producten en eenvoudiger recepturen
* Praat eerst met Michelin
* Voldoende open wijnen
* Werk zoveel mogelijk met oproepkrachten
* Zorg voor één stressbestendige, snelle kok
* Zo groot mogelijk fysieke scheiding met het restaurant
* Eigen ingang, keuken, toiletten
* Houdt het interieur eenvoudig.