artikel

Het Parade paardje: Remco Kettman

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Notenbol 10 st. 0,35/st. 3,50
IJsbergsla 0,5 st. 1,45/st 0,73
Witlof 3 0,17/st. 0,51
Roomboter 100 gr. 3,80/kg 4,20
Paardenrookvlees 400 gr. 10,50/kg 4,20
Komkommer 1 st. 1,10/st. 1,10
Veenbessencompote 100 gr. 22,50/kg 2,25
Alfafa 250 gr. 1,74/kg 0,44
Peterselie 100 gr. 6,20/kg 0,62
Gebruneerde hazelnoten 100 gr. 13,00/kg 1,30
Tuilekrullen 1 kg. 1,20/kg 1,20
——-
Subtotaal: 16,22

Personeelskosten

4,00

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 15 minuten

Totaalprijs 20,22
Totaalprijs per broodje 2,02
Verkoopprijs per broodje 5,00

Bereidingswijze:
-
Snijd het notenbolletje open en besmeer deze met roomboter.
- Snijd de ijsbergsla fijn en leg dit op het onderste gedeelte van het broodje.
- Neem een mooie stronk witlof en pluk voorzichtig een paar mooie blaadjes eraf
   en leg deze op de zijkant.
- Leg de rookvlees dakpansgewijs erop.
- Maak een ring van de komkommer en vul deze met veenbessencompote.
- Garneer af met alfafa en shiso purple en de gebruneerde hazelnoten.
- Leg het broodje schuin op de creatie.

Benodigde apparatuur:
Snijplank, broodmes, lepel, snijmachine

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Notenbol 10 st. 0,35/st. 3,50
IJsbergsla 0,5 st. 1,45/st 0,73
Witlof 3 0,17/st. 0,51
Roomboter 100 gr. 3,80/kg 4,20
Paardenrookvlees 400 gr. 10,50/kg 4,20
Komkommer 1 st. 1,10/st. 1,10
Veenbessencompote 100 gr. 22,50/kg 2,25
Alfafa 250 gr. 1,74/kg 0,44
Peterselie 100 gr. 6,20/kg 0,62
Gebruneerde hazelnoten 100 gr. 13,00/kg 1,30
Tuilekrullen 1 kg. 1,20/kg 1,20
——-
Subtotaal: 16,22

Personeelskosten

4,00

Benodigde tijd voor 10 broodjes: 15 minuten

Totaalprijs 20,22
Totaalprijs per broodje 2,02
Verkoopprijs per broodje 5,00

Bereidingswijze:
-
Snijd het notenbolletje open en besmeer deze met roomboter.
- Snijd de ijsbergsla fijn en leg dit op het onderste gedeelte van het broodje.
- Neem een mooie stronk witlof en pluk voorzichtig een paar mooie blaadjes eraf
   en leg deze op de zijkant.
- Leg de rookvlees dakpansgewijs erop.
- Maak een ring van de komkommer en vul deze met veenbessencompote.
- Garneer af met alfafa en shiso purple en de gebruneerde hazelnoten.
- Leg het broodje schuin op de creatie.

Benodigde apparatuur:
Snijplank, broodmes, lepel, snijmachine