artikel

Misset Horeca

Horeca

Traditie maar ook veel nieuwe dingen. Dat zijn de twee hoofdingrediënten voor de 50e BBB van 26 tot en met 29 januari 2003 in het MECC in Maastricht. De eerste drie dagen vindt ook de European Fine Food Fair plaats en verder is er een gloednieuw evenement: Easy F & B Solutions.Traditiegetrouw zijn er veel (kook)wedstrijden. Nieuw zijn de Columbus Trofee, het gastvrijheidsdebat en het Beer & Beverage Box.

BBB

Columbus trofee

Tijdens de openingsceremonie op maandag 26 januari 2004 om half twee ontvangt Yagua ‘food for mind’ bv, een startende horecaleverancier, de Columbus trofee voor haar gezonde drankjes. Dit is een aanmoedingsprijs voor eigenzinnig ondernemerschap. De winnaar krijgt de prijs op 26 januari overhandig en dan maakt de jury bekend waarom dit bedrijf wint. In totaal waren er vijf genomineerden: BB Queens Creative Events, De Keyzerbrouwerij, Netbiz, Yagua en Leda Technologies. Deze hebben allen een stand op de beursvloer van de BBB (Zuidhal 1502). De winnaar ontvangt onder meer een cheque van €2500,-. Initiatiefnemer van de prijs is horecaprojectburo Mise en Place samen met het MECC.

Kookwedstrijden sec
Voor de 25e keer organiseert Stichting Europa Culinair kookwedstrijden op de beursvloer van de BBB: Le grand concours Culinaire Internationaal Maastricht 2004. Stand 1508
Maandag 26 januari
leerlingen Horeca Dagvakscholen ‘koken’ (teamverband).
vegetarisch menu (individueel).
Dinsdag 27 januari
Leerlingen Leerlingwezen ‘Praktijk Koken’(teamverband).
Het smakelijkste broodje (individueel).
Woensdag 28 januari
Internationale keuken(teamverband).
Nederlands kampioenschap oesters openen (individueel).
Patisseriewedstrijd (individueel).
Donderdag 29 januari
Feestmenu (teamverband).

Ook dit jaar weer volop kookwedstrijden op de beursvloer. Onder meer van de jubilerende Stichting Europa Culinair.

Beer & Beverage Box
Geen bierbrouwers op de BBB maar wel een speciale ruimte met twee café’s: de Beer & Bevarage Box. In samenwerking met het vakblad Proost vinden proeverijen, discussies en shows plaats. Verder zijn de branche-organisaties en een aantal kleine brouwerijen op dit gedeelte van de beursvloer te vinden.

Koksgilde
De vereniging van koks, het Koksgilde, is van de partij op haar stand (Zuidhal, stand 1602) en houdt op woensdag 28 januari om 17.30 uur een nieuwjaarsreceptie voor haar leden. De eerder aangekondigde regionale kookwedstrijden gaan helaas niet door op de BBB omdat het technisch niet haalbaar is om de competitie plaats te laten vinden op de beursvloer.

Easy F & B Solutions
Bezoekers van de BBB en EFFF kunnen dit jaar ook een kijkje nemen op een nieuw stukje beursvloer: Easy F & B Solutions. Daar staan in de Westhal assortiment, apparatuur en totaalconcepten voor de 24 uurs consument centraal. Het bedienen van de ‘onderwegconsument’ is het hoofdthema. Interessant voor de horeca, denk maar aan vendingmachines in hotels maar ook voor beheerders van tankstationshops en kantines, zo laat de beursorganisator weten.

Eerste nationale gastvrijheidsdebat
De pas opgerichte vereniging voor professionals in de gastvrijheidsector in Nederland, het Gastvrijheidsgilde, laat zich zien en horen. Het gilde heeft een eigen stand op de BBB. Daarnaast is er op maandag 26 januari van 17.30 tot 18.30 uur een debat over gastvrijheid. Kopstukken uit de gastvrijheidssector als Thérèse Boer, Jac Wezenbeek, Paul van Oers en leden van de Raad van Advies zoals Ton Lenting, Rosalie Helder en Jeu Claes discussiëren aan de hand van stellingen. Hans Steenbergen, hoofdredacteur van Misset Horeca leidt het debat. Bezoekers kunnen zich aanmelden via info@gastvrijheidsgilde.nl

EFFF

Wijnmaker Gallo

Ernest & Julio Gallo Ladies Only Chef Competitie. (Kookwedstrijd voor ladychefs).26 en 27 januari voorronden, 28 januari finale. Opdracht: het bereiden van twee gerechten bij twee wijnen van Gallo. Beoordeling door een vakjury onder leiding van Maartje Boudeling.

Euro Toques
Op dinsdag 27 januari is er in de congreszaal van het MECC een symposium over verloedering van eetgewoonten, regelgeving en overheid en doelstelling van voedselproducenten. Televisiepresentator Victor Deconinck leidt de bijeenkomst. Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.mecc.nl www.bbbmaastricht.nlwww.efff.nl
tel: (043) 383 83 83

BBB

Columbus trofee

Tijdens de openingsceremonie op maandag 26 januari 2004 om half twee ontvangt Yagua ‘food for mind’ bv, een startende horecaleverancier, de Columbus trofee voor haar gezonde drankjes. Dit is een aanmoedingsprijs voor eigenzinnig ondernemerschap. De winnaar krijgt de prijs op 26 januari overhandig en dan maakt de jury bekend waarom dit bedrijf wint. In totaal waren er vijf genomineerden: BB Queens Creative Events, De Keyzerbrouwerij, Netbiz, Yagua en Leda Technologies. Deze hebben allen een stand op de beursvloer van de BBB (Zuidhal 1502). De winnaar ontvangt onder meer een cheque van €2500,-. Initiatiefnemer van de prijs is horecaprojectburo Mise en Place samen met het MECC.

Kookwedstrijden sec
Voor de 25e keer organiseert Stichting Europa Culinair kookwedstrijden op de beursvloer van de BBB: Le grand concours Culinaire Internationaal Maastricht 2004. Stand 1508
Maandag 26 januari
leerlingen Horeca Dagvakscholen ‘koken’ (teamverband).
vegetarisch menu (individueel).
Dinsdag 27 januari
Leerlingen Leerlingwezen ‘Praktijk Koken’(teamverband).
Het smakelijkste broodje (individueel).
Woensdag 28 januari
Internationale keuken(teamverband).
Nederlands kampioenschap oesters openen (individueel).
Patisseriewedstrijd (individueel).
Donderdag 29 januari
Feestmenu (teamverband).

Ook dit jaar weer volop kookwedstrijden op de beursvloer. Onder meer van de jubilerende Stichting Europa Culinair.

Beer & Beverage Box
Geen bierbrouwers op de BBB maar wel een speciale ruimte met twee café’s: de Beer & Bevarage Box. In samenwerking met het vakblad Proost vinden proeverijen, discussies en shows plaats. Verder zijn de branche-organisaties en een aantal kleine brouwerijen op dit gedeelte van de beursvloer te vinden.

Koksgilde
De vereniging van koks, het Koksgilde, is van de partij op haar stand (Zuidhal, stand 1602) en houdt op woensdag 28 januari om 17.30 uur een nieuwjaarsreceptie voor haar leden. De eerder aangekondigde regionale kookwedstrijden gaan helaas niet door op de BBB omdat het technisch niet haalbaar is om de competitie plaats te laten vinden op de beursvloer.

Easy F & B Solutions
Bezoekers van de BBB en EFFF kunnen dit jaar ook een kijkje nemen op een nieuw stukje beursvloer: Easy F & B Solutions. Daar staan in de Westhal assortiment, apparatuur en totaalconcepten voor de 24 uurs consument centraal. Het bedienen van de ‘onderwegconsument’ is het hoofdthema. Interessant voor de horeca, denk maar aan vendingmachines in hotels maar ook voor beheerders van tankstationshops en kantines, zo laat de beursorganisator weten.

Eerste nationale gastvrijheidsdebat
De pas opgerichte vereniging voor professionals in de gastvrijheidsector in Nederland, het Gastvrijheidsgilde, laat zich zien en horen. Het gilde heeft een eigen stand op de BBB. Daarnaast is er op maandag 26 januari van 17.30 tot 18.30 uur een debat over gastvrijheid. Kopstukken uit de gastvrijheidssector als Thérèse Boer, Jac Wezenbeek, Paul van Oers en leden van de Raad van Advies zoals Ton Lenting, Rosalie Helder en Jeu Claes discussiëren aan de hand van stellingen. Hans Steenbergen, hoofdredacteur van Misset Horeca leidt het debat. Bezoekers kunnen zich aanmelden via info@gastvrijheidsgilde.nl

EFFF

Wijnmaker Gallo

Ernest & Julio Gallo Ladies Only Chef Competitie. (Kookwedstrijd voor ladychefs).26 en 27 januari voorronden, 28 januari finale. Opdracht: het bereiden van twee gerechten bij twee wijnen van Gallo. Beoordeling door een vakjury onder leiding van Maartje Boudeling.

Euro Toques
Op dinsdag 27 januari is er in de congreszaal van het MECC een symposium over verloedering van eetgewoonten, regelgeving en overheid en doelstelling van voedselproducenten. Televisiepresentator Victor Deconinck leidt de bijeenkomst. Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.mecc.nl www.bbbmaastricht.nlwww.efff.nl
tel: (043) 383 83 83