artikel

Champignonsoep met anijschampignoncrostini

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram (kastanje)champignons
1 dunne stengel bleekselderij
1 sjalot of kleine ui
2 (ontvelde) tomaten
3 eetlepels olijfolie
5 dl kippen- of groentebouillon
50 gram anijschampignons
½ eetlepel peterselie
2 sneetjes stokbrood
1 teentje knoflook

Champignonsoep met anijschampignoncrostini

BereidingswijzeBorstel de champignons schoon en hak ze grof. Maak de bleekselderij schoon en snij de stengel in stukjes. Pel de sjalot of ui en hak de helft grof. Hak de andere helft fijn en zet deze apart. Snij de tomaten in stukken.

Verhit 2 eetlepels olie en bak de bleekselderij en de helft van de sjalot of ui zachtjes aan. Voeg de tomaten en de champignons toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de soep circa 10 minuten zachtjes door. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak de fijn gehakte anijschampignons in circa 5 minuten zacht. Hak ze vervolgens heel fijn met de peterselie (of doe dit in de keukenmachine). Rooster de sneetjes stokbrood en wrijf ze in met knoflook. Beleg de sneetjes stokbrood met de gebakken anijschampignons. Serveer de crostini bij of in de champignonsoep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels