artikel

ons soort mensen

Horeca

Jan JacobsAls er iemand is die ik bijna vaker zie dan mijn eigen vriendin is het wel Jan Jacobs. Jan, ik zie je vrijdag weer, hè? ‘Ja Henk-Jan, tot vrijdag (de g = zacht). Zeg Henk-Jan, het is al zo laat en ik ben met de trein gekomen, kan ik met je mee terugrijden?’ (Aan […]

Jan Jacobs
Als er iemand is die ik bijna vaker zie dan mijn eigen vriendin is het wel Jan Jacobs. Jan, ik zie je vrijdag weer, hè? ‘Ja Henk-Jan, tot vrijdag (de g = zacht). Zeg Henk-Jan, het is al zo laat en ik ben met de trein gekomen, kan ik met je mee terugrijden?’ (Aan het eind van een gala in het Okura.) Alleen als je nú stopt met drinken, Jan. Dat gezever altijd over events en hardlopen. Niet in mijn auto! Het moet niet gekker worden in eventland, deze week was het weer raak. Zondag galapremière Novomundo, allebei natuurlijk uitgenodigd, allebei met partner. Je voelt ‘m al, bij wie zitten Monique en Henk-Jan aan tafel? Precies. ‘Hallo, Jan Jacobs, hoofdredacteur van High Profile.’ Jahan, kom op zeg, je hoeft je niet telkens voor te stellen aan Monique, ze kent je nou wel. ‘Ah dat vinnik nou mooi.’ klinkt het in plat Abcouds achter ons. ‘De concurrenten bij elkaar! Met de partners nog wel. Jongens, eentweedrie: effe lachen..’

Paul Ridderrrhof..
Paul Ridderhof maakt vanavond als hoffotograaf voor Wentink Events de foto’s van de show en van de mensen bij deze galapremière. Hij is overigens niet de enige, alle Nederpapparrazo’s staan weer als wilde beesten bij de ingang over elkaar heen te springen, spottend en jagend op hun prooi: weerloze BN’ers. Koop de roddelbladen maar, ze liggen vandaag weer bij de Albert Heijn, allemaal gevuld met popu pinquins en dames in het lang voor de ingang van Studio 21. Iedereen die de bende van Van Tellingen nadert wordt van top tot teen gescand op bekendheid. Monique en ik, ook wij naderen die ingang, ook wij nemen onwennig bezit van de rode loper, ook wij worden gescand, en nog steeds, hoe wij ook ons best doen met poseren, ze vertikken het om ook maar één foto van ons te maken. Paul niet, Paul Ridderhof kent ons. Ook al is het voor de vorm, hij neemt ons in zijn zoeker.

Sven Cohen Stuart
Novomundo. Aan tafel met Jan Jacobs. We kiezen er toch maar voor om niet naast elkaar te gaan zitten. Even uitgepraat, maar dat gebeurt in de beste families. Naast twee roddeljournalisten aan de ene kant die enkel zenuwachtig om zich heen zitten te kijken (waarom? ik heb geen idee) en vier Amerikanen aan de andere kant hoor ik Jan weer over het hardlopen – ‘ik loop elke morgen 5 kilometer en wil volgend jaar weer meedoen aan de New York City Marathon’ – of het gaat over events – ‘zo’n zes per week, denk ik. Ja, inderdaad, ongeveer iedere avond dus.’

Maar, even van de hak op de tak, dat doet me in een keer denken aan een voorstel van Sven Cohen Stuart een klein jaartje geleden. Ik zat met ‘m aan de leestafel, toen hij me voorstelde om naast het succesvolle Genootschap voor Eventmanagers een genootschap voor eventhoofdredacteuren op te richten. ‘Henk-Jan, ik vind het een briljant idee, al zeg ik het zelf.’
Ik ben van nature enthousiast en sta voor veel open, maar om een genootschap te starten van hoofdredacteuren van eventbladen: Sven, ik zie geen toegevoegde waarde. Afstemming van onderwerpen? Knalharde concurrentie zul je bedoelen. Concurrentie tussen de bladen is beter voor de lezer.

En de rest
Kortom, het is er nooit van gekomen. Afgezien van het ongekend leuke contact tussen de vele hoofdredacteuren in de eventbranche (ik mail met regelmaat QM’-hoofdredacteur Harold Roelofs, Adformatie redacteur (inmiddels) en oud Kenia reisgenoot Jeroen Mirck, Event & Image hoofdredacteur Ilona Vermeulen (inmiddels oud-hoofdredacteur, want vertrokken naar Total Creation in Ede als redacteur), ‘nieuweling’ Peter Runhaar, opvolger van Huub Klompenhouwer bij BenE, over zijn mooie blad, met Elain Romein van Management Support over kwaliteit en de noodzaak daarvoor te betalen, met superkwoot Jort Kelder op zijn 40ste verjaardag dik twee weken geleden ‘Jort, gefeliciteerd met je 40ste verjaardag! Toch?’ met als reactie kort maar krachtig: 34. En natuurlijk Jan Jacobs om ‘m weer eens te feliciteren met een nieuwe uitgave.
Maar een genootschap starten? Nee, we hebben genoeg aan branchebijeenkomsten bij Diederick op het strand, of bij Roger in die kerk van ‘m, dan wel bij Kasteel Ophemert in Ophemert (afgelopen woensdag 10 jaar van de zusjes De Geus). On this very moment (het is half tien in de vrijdagochtend) staan we weer allemaal onze kopjes koffie naar binnen te werken rond een statafel in Veldhoven want vandaag wordt bij NH Koningshof het HSMAI Sales & Marketing Congres 2004 gehouden. En iedereen is er weer. Om te leren, van elkaar. Heerlijk die borrels.

Van de voorzitters..
Namens het ooit een keer op te richten genootschap van event hoofdredacteuren wensen wij u een spetterende vrijdag en een fijn weekend!

Henk-Jan (calvadosliefhebber) en Jan (whiskykenner), uw voorzitters..

Henk-Jan Winkeldermaat

naar homepage fz.nl

fz nieuwsbrief ontvangen?Uw email-adres: