artikel

prins voor een dag

Horeca

Dit jaar de winnaar van de Gouden Eva, voor een evenement dat vorig jaar rond deze tijd plaats vond. Toen was ik er niet bij. Flip Nellissen (foto) van Convention Bureau Den Haag stond er op dat ik persé dit jaar wél bij de tweede editie van het Haagse event ‘Prins voor een dag’ aanwezig móest zijn. Zeker na deze gouden plak. Wie ben ik dan om nee te zeggen.

Keizer Cesar
En als dan blijkt dat Cesar Zuiderwijk, drummer van de Earrings, mijn held, deze dag komt openen weet ik dat het wel goed zit met het vervolg van de dag.

Theater Diligentia
Het vernieuwde theater Diligentia dat nog geen acht dagen eerder is heropend door Koningin Beatrix vormt het decor voor de aftrap van ‘Prins voor een dag’. De tweede editie van een succesvol event dat zonder twijfel ook volgend jaar weer zal plaatsvinden de dag voor prinsjesdag.

Panorama Mesdag
Het programma zit (weer) sterk in elkaar, net als vorig jaar kunnen vier (gekeurde) routes worden gevolgd waarin verschillende Haagse aanbieders op het gebied van events en congressen zich presenteren. Locaties als de Raadzaal (voor de blauwe lunch) worden aangedaan, het Vredespaleis en Panorama Mesdag.

Uptown girl in NCC
De blauwe groep, mijn groep, gaat na de lunch de bus in om uit te stappen op het terrein van het Nederlands Congres Centrum. John Bakker van Hulskamp strooit backstage PWA met audiovisuele termen waarmee hij bijvoorbeeld uitlegt dat als er iets misgaat met de computer je altijd nog een ‘time base corrector hebt die dan het bedrijfslogo als frame store in beeld brengt.’ Duidelijk John.

Wij gaan de zaal in om te genieten van die Deutsche a capella Gruppe A-Cappillo. Een hilarische Uptown girl wordt afgewisseld met een slijmerige Dreaheam dream dream dream. En zo nog tien nummers.

Vredespaleis tour
Bus in bus uit. Het Vredespaleis. ‘Ik rij hier nu al mijn hele leven langs, als kind al en nu nog steeds. Ik kom hier elke dag langs als ik naar mijn werk ga en weer terug, en altijd kijk ik even. Mijn hele leven heb ik me afgevraagd hoe het er van binnen uit zou zien. En nu vandaag is het eindelijk gebeurd.’ Een enthousiast Pia Legerstee van Arbo Unie wordt bijna emotioneel voordat ze na de Vredespaleis tour de bus weer instapt.

Borrel Voorlinden
Op weg naar Landgoed Voorlinden waar de afsluiting van de dag plaatsvindt. De borrel. Sorry Flip, het heerlijk 5 gangen amuse diner als gastronomische afsluiting van deze prachtige dag. Het is inmiddels al dik over zessen.

Theo Strengers
Een van de hoogtepunten van deze dag voor mijzelf waren de woorden van Theo Strengers, sinds jaar en dag juryvoorzitter van de Event Award EVA, en in een vorig leven creative director van PRAD / Publicis. Hij zorgt bij de start net na het geweld van Cesar Zuiderwijk voor een scherp betoog over’de inzet van evenementen in relatie tot de corporate identity van bedrijven, instellingen en overige instellingen’.

De toon is gezet bij de stelling dat ‘in vele gevallen de relatie tussen evenementen en de corporate identity van de afzender niet of nauwelijks aanwezig is. Daarmee ontkracht je het evenement als communicatie middel, voeg je geen waardecreatie toe en dat leidt tot een vorm van verspilling, die naar schatting tientallen wellicht honderden miljoenen euro’s bedraagt.’

Dát wil ik nalezen, denk ik, en dus heb ik hem na afloop even gevraagd of hij de speech even naar me kan mailen, zodat ik ‘m op internet kan zetten.

Ik zou zo zeggen: pak nog een bak koffie en ga d’r even goed voor zitten. Het is niet mals.

Klik hier en lees het.

Meer zin in foto’s?
Op de site van Prins voor een dag kunnen alle routes in beeld worden gevolgd. Photonic, bedankt.

Klik hier..