artikel

dancedancedance

Horeca

Tiësto GelredomeHet is eigenlijk één grote lange nacht in een discotheek met een fantastisch grote dansvloer: Tiësto in Gelredome. Ik was er op de beste avond, de zaterdagavond, de avond ervoor was de sfeer anders hoorde ik. “Omdat op die avond het publiek voor een groot gedeelte bestond uit liefhebbers die deze belevenis cadeau kregen […]

Tiësto Gelredome
Het is eigenlijk één grote lange nacht in een discotheek met een fantastisch grote dansvloer: Tiësto in Gelredome. Ik was er op de beste avond, de zaterdagavond, de avond ervoor was de sfeer anders hoorde ik. “Omdat op die avond het publiek voor een groot gedeelte bestond uit liefhebbers die deze belevenis cadeau kregen bij een gratis mobieltje met bijbehorend abonnement en dat soort acties. Prima natuurlijk, maar dat zijn niet de echte diehards.” Ik sta te praten met Sheila Evers van Martinair partyservice die mij en Monique heeft uitgenodigd. (Met Monique inderdaad, want dan beleef je het net even leuker dan alleen. Monique die overigens in een vorig leven op de kinderen van Sheila heeft gepast, dus dan is het helemaal te verantwoorden, dit gefêteer.) Goed, hoog boven de menigte op de vierde waar je enkel met een speciaal bandje rond je pols doorgelaten wordt – altijd stoer – kijken we al pratend en knieën- en hoofdknikkend (zie je het voor je) over de gigantische menigte onder ons. In de Martinair partyservice business lounge (Mps is vaste cateraar in het Gelredome) is het goed toefen, maar wil je ‘Tiësto’ echt tot in je tenen voelen moet je toch echt naar beneden. Het veld op. Dansen. Meteen gaan dansen. Niet om je heen kijken. Dansen. Armen in de lucht, en springen, springen, springen, dance, dance, dance. Tot diep in de zondagochtend dansen. Geen pilletjes, alleen water en vieze schoenen. Dansen dansen dansen. Onvergetelijk en puur.

vliegmetmemee
Pim, als we nou om elf uur afspreken, dan kan ik om twaalf uur nog even naar de horecava perslunch en dan kan ik daarna meteen naar de Jaarbeurs voor het Management Support Event, om vervolgens rond achten in de Heineken Music Hall te zijn voor de T-Mobile’s Tribute to Motown. Gisteren was weer zo’n dag die eigenlijk over de hele week zou moeten worden uitgesmeerd, maar het is o zo lekker als alles vlekkeloos verloopt, zonder files, heel raar. Met pers en pr man Pim van Houten (oud-Wentink inderdaad) van de RAI praten we over een inspirerend nieuw evenement: de Rainbow Experience. RAI heeft zelfs Hans Beumer (van brand new day) aangetrokken om als project manager RAInbow FAIR alles in goede banen te leiden. Lees hierover meer in de komende FZ (die op 17 december verschijnt), of lees het eerste bericht in deze nieuwsbrief, of klik meteen hier…

horecavaperslunch
Altijd leuk om Huub weer eens te zien. Huub Klompenhouwer, iedereen kent ‘m. Mijn voorganger bij FZ, hij is in feite degene die mij deze heerlijke baan heeft bezorgd (oké, ik zelf ook), dus daar heb ik geheel terecht een zwak voor. Ook hij is altijd aanwezig als de RAI een persbijeenkomst heeft, en vooral als die persbijeenkomst gepaard gaat met eten en drinken: de Horecava perslunch. Zonder alles nu te willen behandelen misschien één leuke tip die ik heb over gehouden doordat ik zowel tegenover Huub (foto op de rug) en naast Peter Ding zat, voorzitter van sectie Chineze restaurants van Koninklijk Horeca Nederland. Bij Chinees eten drink je bier, zo wordt over het algemeen nog gedacht. Maar nu worden heel langzaam aan cursussen georganiseerd waarbij de cursist wijn proeft bij verschillende Chineze spijzen. Heerlijk Zuid-Afrikaans wit bij tofu, prei en basilicum in een jasje van sojadeegvel met een zoetzure groente, of een rode Langedoc bij een gebakken en gecarameliseerde heekfilet met lotuswortel in sinaasappel met Grand Marnier. Gewoon proeven en samenzijn onder leiding van een sommelier als Arman Chan van de Proeftuin in Enkhuizen. Aanrader.

management support event
Het is inmiddels drie uur ‘s middags en ik parkeer met een verlopen perskaart m’n auto tegen de ingang van de Jaarbeurs om er vervolgens achter te komen dat aan de achterkant dichterbij was geweest. Ik ben op weg naar het Management Support Event 2004. Vorig jaar ook geweest, erg leuke dag gehad, dus dit jaar weer. Maar eerst, voor de grap, even bij Instrument naar binnen. Een beurs voor allerlei soorten technische apparatuur. Alleen maar mannen in inwisselbare pakken met stropperts. Na vijf minuten en een twintigtal foto’s verder duik ik mijn wereld in: die van de vrouwen. Alleen maar vrouwen. Toch net even anders. Lees in FZ 6 het verslag of kijk op de fotosite.

Naar de foto’s…

t-mobile’s motown
Als afsluiter van de dag: A Tribute to Motown, een event van T-Mobile. Iedereen een soul-brilletje en hier en daar een Afro-pruik. Een knallend feest waarmee Boris, Do, Di-rect, Gordon & Replay, Candy Dulfer en Loïs Lane een muzikale ode brengen aan sterren als Stevie Wonder, Marvin Gaye en Lionell Ritchie, maar exclusief voor 5 duizend gasten: 2.500 deelnemers van T-Mobile’s eigen spaarprogramma T-Mobile Extra en hun partners. De soul van Di-rect is razend en tierend, van Candy stampend en funky en van Boris ijzingwekkend en rillend van emotie: een kippenvel-copie van Marvin Gay’s heel toepasselijke…What’s going on?

Henk-Jan Winkeldermaat

naar homepage fz.nl

fz nieuwsbrief ontvangen?Uw email-adres: