artikel

mijn magic 2004 moment…(1)

Horeca

Ik heb wat mensen gevraagd naar hun meest indrukwekkende moment van 2004. Zakelijk, en als ze wilden ook privé (die zijn natuurlijk veel leuker). Iedereen reageert op zijn eigen persoonlijke manier, de één meteen en kort en krachtig, de ander wil er over nadenken en schrijft een mooi verhaal, of een gedicht… fantastisch! Mensen, allemaal bedankt voor jullie bijdragen.

————————–16-12-2004 15:27————————–

Stonden we in de Elle? Wanneer? Weet ik niks van
(terwijl dit mijn pakkie-an is!)

Mijn beste zakelijk moment in 2004? Het waren er veel! De verstandelijk gehandicapte jongen die tijdens een zaalvoetbalevent met een klant hard in eigen goal schoot, maar ‘professioneel’ juichend langs de tribune ging omdat hij dacht dat het goed was. Of het event met BP van gisteren? Het laatste event is altijd het beste!

Prive was 2004 uitstekend. Beste moment? Het huwelijk van mijn jongste broer, afgelopen zaterdag in Rotterdam!

Mark Schalekamp, directeur/oprichter van Robin Good. (2e li, boven.)

————————–16-12-2004 16:41————————–

De magische momenten van 2004 van Jan Jacobs

Zakelijk
Mijn moment van 2004 was Pinkstermaandag, toen ik, samen met 20 andere enthousiastelingen uit de evenementenbranche, voor een goed doel over de Coolsingel tolde. Na zo’n beetje de zwaarste inspanning in mijn leven was het gelukt! In 43 uur met zijn achten in een non-stop estafette hadden we gerend van Parijs naar Rotterdam. Praktisch zonder slaap, door donkere bossen met mijnwerkerslampen op het hoofd en verlichte hesjes aan, heuvel op en heuvel af door Noord-Frankrijk en België, waar we anderhalf etmaal aan een stuk door regen en modder ploeterden zonder te douchen of luxe sanitair (struiken genoeg), maar met een geweldige teamspirit en heel veel lol onderling en met op het juiste moment, namelijk de laatste uren voor de intocht, een stralende zon. Binnengehaald door tienduizenden mensen op de Coolsingel, Lee Towers die ‘You never walk alone zingt’ (dan ren je vanzelf wel snel door) en bloemen. Nooit echt gedacht dat het mogelijk en haalbaar was, maar we hadden het gered! Een grensverleggende ervaring die mijn hele leven bijblijft. De actie leverde 26.589,- euro op voor projecten voor terminale kankerpatiënten. Ik wens hen toe dat zij hun laatste dagen net zo intensief beleven als het evenementen hardloopteam het afgelopen Pinksterweekende. Alle sponsors van dit goede doel (praktisch allemaal óók uit de evenementenbranche) zal ik immer erkentelijk blijven….

Privé
Eind oktober: na anderhalf jaar soebatten, bellen, schrijven, faxen, formulieren invullen en Kafka achtige bureaucratische misverstanden en toestanden slepen mijn Cubaanse vriendin en ik dankzij een slimme truc binnen twee dagen in Havana alle vereiste stempels en papieren binnen voor haar verblijfsvergunning naar Nederland.

Mooie foto, he! Have a nice Christmas,

Jan Jacobs, hoofdredacteur High Profile Events

————————–17-12-2004 9:57————————–

Hoi Henk-Jan,

Mijn moment 2004;

Bij alleen het geluid van zingende krekels, denk ik nog wel eens aan die enerverende MICE branche die mij uiteindelijk in staat heeft gesteld om zittend op mijn terras in de Provence, te genieten van een onvoorstelbare sterrenpracht.

Met vriendelijk groet en de beste wensen voor 2005,

Frederik W.J.A. Bijleveld
(nog wat actief als consultant)

————————–17-12-2004 9:57————————–

Beste Henk Jan,

Wat mooi om te lezen dat jij ook besluit om je hart te volgen. Ik ben me in 2004 ook gaan verdiepen in allerlei boeken om mijn Cursus Levensgenieten nu eindelijk gestalte te gaan geven. Afgelopen week heb ik de eerste presentatie gegeven (in het Engels nog wel) en in 2005 wordt deze serieus uitgebouwd.

Mijn indrukwekkendste moment van 2004 op privé-gebied:
Op 18 mei, de dag dat ik 40 werd, kreeg ik te horen van mijn vriendin dat ik vader zou worden. Voor de eerste keer. Vandaar dat de kerst en oud en nieuw heel speciaal wordt, omdat je deze dagen voor de laatste keer met z’n tweetjes bent. 2005 wordt hoe dan ook een speciaal jaar.

Op zakelijk gebied:
Met mijn collega’s Lonneke, Leny, en Mark is in 2004 een heel sterk creatief team ontstaan wat op zoek is naar grote uitdagingen in de evenementenbranche. Dit zal zijn uitwerking volgend jaar hebben met nieuwe logo’s, nieuwe bedrijfsonderdelen en een feestelijk 10-jarig jubileum van het Buro in februari 2005.

Ik wens je hierbij hele mooie dagen en een fantastisch 2005!

Met een levensgenietersgroet,

Arjen Lemstra, oprichter / eigenaar Buro voor Levensgenieters

————————–17-12-2004 10:36————————–

Leuk dat je aan mij dacht… voel me gevleid… Dit is mijn tekst geworden….

2004 is het begin van het leren vertrouwen op mijn intuïtie geworden. Ik luisterde er in het verleden niet altijd naar, maar dat gaat steeds beter. Dit creëert nieuwe ontmoetingen, inzichten en die bevestigingen heb ik op zakelijk en persoonlijk vlak vrijwel meteen gekregen. De uitdaging blijft en neem ik aan voor de komende jaren.

Het is wat korter dan je aangaf, maar het is de kern van 2004 voor mij geworden. Leuk eigenlijk.. normaal denk je er niet over na.. maar door jouw vraag was ik gedwongen erbij stil te staan, bedankt hiervoor… (vaak besprak ik dit soort dingen over een borrel in het nieuwe jaar met vriendinnen… maar dit is meer serieus…)

See you.

Sandra Bron, oprichter / eigenaar Anywhere, Events and Incentive Travel

————————–17-12-2004 14:42————————–

Hoi Henk Jan,

soms voel je / hoe iemand je zoekt. / je ziet het aan zijn ogen / of je voelt het aan zijn handdruk. / het is een uitnodiging tot een gesprek. / en toch aarzel je. / je bent bang het teken verkeerd te verstaan. / je kunt zo moeilijk tegen iemand zeggen; / “ik vind je tof / of ik wil van je houden / ook al ben je heel anders” / en toch is het dat / waar op iedereen wacht. / er wordt te weinig gesproken, / te weinig handen gereikt. / open de poort / naar je hart, / doorbreek de glazen wand / van je angst. / dan pas / zul je ontdekken / wat vriendschap, / wat liefde is.
erik stijnen.

Er zit voor mij heel veel in, en ik denk voor veel mensen.

Wat is er blijven hangen,

Zakelijk
Een niet ondertekende mail van een collega vakgenoot uit de branche die n.a.v. een interview in EventView die mij ongenadig afzeikte en schreef; Al dertig jaar dezelfde wazige evenementen met door niemand uit te leggen wazige zweefvoorstellingen.
Het mooie van deze mail [die voor het overige ver beneden iedere norm was] dat vriend en VIJAND vind dat ik een eigen onderscheidende signatuur heb en dat nog steeds na 30 jaar, goed gezien.

Privé
Een van de vele mooie dingen; de trainingen en de marathon van NYC die ik samen met m’n zoon Joost vorige maand gelopen heb.

groet,

Arjan van Dijk, oprichter Arjan van Dijk Groep en nu Made in Mind.

————————–20-12-2004 14:22————————–

Hey popje,

Wat leuk dat je aan ons denkt! Mijn beste moment in 2004 moet nog komen … ga namelijk a.s. donderdag naar Kenia en wel naar een nieuw ”mobile camp” Serian genaamd (zie www.serian.net) 8 tenten ”in the middle of no-where” maar … MET EIGEN BUTLER!!! Is dat een ongelofelijke luxe of wat! Moet een apparte beleving zijn, zo tussen het wild. Even bijkomen van dit drukke jaar. Op 1JAN ben ik terug. Kan ik dan het stukje nog insturen of ben ik dan te laat???

Verder kan ik het namelijk alleen maar over ”zaken” hebben en da’s toch wel errug saaaiii … Let me know!

Hallo Henk-Jan,

Kort berichtje van Dikkie Dik hier, ik kreeg deze mail van jou doorgestuurd van Kisa naar mij….uiteraard heb ik wel een persoonlijke noot, deze betreft mijn huge belly die nu tegen de tafel drukt terwijl ik je deze mail stuur……… maar dat is denk ik niet geheel de bedoeling met jouw aardige aanbod.

Wellicht de volgende text: voor TravelMarketing was 2004 een bewogen jaar! Niet alleen persoonlijk voor Sigrid, die haar eerste kindje verwacht op 1 januari a.s. tussen de oliebollen, maar tevens de vierjarige samenwerking tussen Kisa en Sigrid in TravelMarketing heeft zich gemanifesteerd in wederom een nieuwe DMC die zij tot hun bestand hebben kunnen toevoegen: Irish Welcome Incentives. Met een totaal van 11 DMC’s die samen 33 bestemmingen behelzen, staan zij weer met groot enthousiasme klaar voor de MICE markt in 2005! Voor iedereen hele fijne feestdagen gewenst en alle zakelijk goeds voor het komende jaar…

Fijne kerst, Henk-Jan en hopelijk tot snel in 2005.
Warme groet ook van mij, Sigrid.

Kisa van den Berg (onder) met Sigrid Scheffer eigenaar van TravelMarketing.

————————–20-12-2004 15:08————————–

Hé HJ,

Goed van je te horen. Dit weekend zowaar een sms van jou op de mobiel! Grappig…

Ik zorg dat ik iets aanlever….Wat is de deadline? Ik had gehoopt het wat rustiger te hebben nu maar dat bleek weer ijdele hoop haha! Ik stuur je ook het persbericht over de indiensttreding van mijn eerste fulltimer. Jaja, ik ben inderdaad veel van plan volgend jaar.

Dank je en tot gauw!!

Madelène A.J. Spaan, eigenaar &Madelene Eventmarketing.

————————–20-12-2004 15:46————————–

Beste Henk-Jan,

Mijn moment van 2004 is zonder enige twijfel geweest zondag 17 oktober 2004. Zakelijk een top-finale Ivanisevic-Courier bij een geslaagde Alex TennisClassics 2004 en privé was diezelfde dag de start van een vakantie met mijn gezin in Oostenrijk!

Met vriendelijke groeten,

Jacco Eltingh, Eltingh Haarhuis Tennis Events.

naar mijn magic 2004 moment …(2)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels