artikel

Citaten Hans van Diest

Horeca

‘Door chef-kok Jean Michel Hengge ben ik gaan koken. Ik heb een jaar bij hem gewerkt als afwashulp in La Crémaillère in Groningen. De gedrevenheid van die man heeft mij op het spoort gezet. Er is geen moment van de dag dat hij niet kookt. Zelf op vakantie gaat hij betaald op stage. Super.’

‘Mijn mooiste tijd heb ik bij de Beukenhof beleefd. De fase van het ‘oriënterend koken’. Daar heb ik het vak in de praktijk geleerd. Een groot team van leuke mensen. mijn chef-kok was Koos van Fulpen. Een superkok. Van hem heb ik bijvoorbeeld sauzen lere maken, maar ook zelfstandig werken. De resta van het team was daar niet zo blij mee. Ik was jong: 26.’

‘In het begin was het verschikkelijk om souschef te zijn. Ik werd neergesabeld door collega’s. Als ik fouten maakte, werd dat door sommigen met beide handen aangegrepen.’

‘Mijn leven hangt van toevalligheden aan elkaar.’

‘Ik houd van ouderwetse, klassieke dingen: stoofgerechten bijvoorbeeld. Die kan een kok pas maken als hij daar de vakkennis voor heeft.’

‘Ik zou graag een Bib Gourmand hebben. Ik ben niet op jacht naar een ster: ik wil gewoon goed voor de regio koken voor een goede prijs. Bovenal wil ik een gezond bedrijf.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Hans van Diest:
Suikerbroodtoast met eendenlever, eendenborst en rozijnencompote
Gegrilde tarbotfilet met mousseline van aardappel en groene asperges met een jus van kreeft