artikel

Tien tips voor een succesvolle dagzaak

Horeca

Iedere avond gewoon doen wat je wilt, en toch een succesvolle horecaondernemeing bestieren. Het kan met een dagzaak. Steeds meer ondernemers haken in op de trend die lunchen heet. Toch is van makkelijk scoren geen spraken. De redactie van zibb.nl/horeca geeft u nu tien tips om zo’n succesvolle dagzaak te starten. Doe hiermee uw voordeel

  • Zorg voor een origineel en net interieur. Overdag ziet de gast alles.
  • Absolute noodzaak: een paar originele recepturen.
  • Ook nodig: een paar (niet te veel) warme gerechten.
  • Lunchers zijn lezers; zorg voor genoeg leesvoer. Design- en lifestylebladen doen het goed.
  • Snelheid is heilig. Houd de recepturen simpel.
  • Zien doet eten. Stal uw eten (taarten!) zo fraai mogelijk uit.
  • Denk aan doelgroepen: ouderen en vrouwen.
  • Veel lunchers zijn alleen. Zorg voor een sfeer waarin alleengaanden zich prettig voelen. Gezelligheid/drukte is essentieel.
  • Werk zo veel mogelijk met ambulant personeel.
  • Verkoop uw succesnummers als taarten en soepen in een eigen winkeltje.

  • Zorg voor een origineel en net interieur. Overdag ziet de gast alles.
  • Absolute noodzaak: een paar originele recepturen.
  • Ook nodig: een paar (niet te veel) warme gerechten.
  • Lunchers zijn lezers; zorg voor genoeg leesvoer. Design- en lifestylebladen doen het goed.
  • Snelheid is heilig. Houd de recepturen simpel.
  • Zien doet eten. Stal uw eten (taarten!) zo fraai mogelijk uit.
  • Denk aan doelgroepen: ouderen en vrouwen.
  • Veel lunchers zijn alleen. Zorg voor een sfeer waarin alleengaanden zich prettig voelen. Gezelligheid/drukte is essentieel.
  • Werk zo veel mogelijk met ambulant personeel.
  • Verkoop uw succesnummers als taarten en soepen in een eigen winkeltje.