artikel

Chocolade/karamellolly

Horeca

Ingrediënten:100 gram room175 gram kristalsuiker225 gram pure Valrhona-chocoladewatergehakte noten Bereiding:– Maak met suiker en een beetje water een mooie, niet te donkere, karamel. Blus af met room.– Smelt de chocolade bain marie en schep hem lepelsgewijs door de (iets afgekoelde) karamel. – Beleg een bakje met slagersfolie (dat vergemakkelijkt het storten). Giet de karamel in […]

Ingrediënten:
100 gram room
175 gram kristalsuiker
225 gram pure Valrhona-chocolade
water
gehakte noten

Bereiding:
– Maak met suiker en een beetje water een mooie, niet te donkere, karamel. Blus af met room.
– Smelt de chocolade bain marie en schep hem lepelsgewijs door de (iets afgekoelde) karamel.
– Beleg een bakje met slagersfolie (dat vergemakkelijkt het storten). Giet de karamel in het bakje.
– Laat de karamel in de koeling koud worden en opstijven.
– Stort de karamel en snijd het in blokjes. Rol de blokjes op tot knikkers. Zet de knikkers een half uur in de koeling.
– Rol de knikkers door de gehakte noten en prik ze op stokjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels