artikel

Chocolade/karamellolly

Horeca

Ingrediënten:100 gram room175 gram kristalsuiker225 gram pure Valrhona-chocoladewatergehakte noten Bereiding:- Maak met suiker en een beetje water een mooie, niet te donkere, karamel. Blus af met room.- Smelt de chocolade bain marie en schep hem lepelsgewijs door de (iets afgekoelde) karamel. – Beleg een bakje met slagersfolie (dat vergemakkelijkt het storten). Giet de karamel in […]

Ingrediënten:
100 gram room
175 gram kristalsuiker
225 gram pure Valrhona-chocolade
water
gehakte noten

Bereiding:
- Maak met suiker en een beetje water een mooie, niet te donkere, karamel. Blus af met room.
- Smelt de chocolade bain marie en schep hem lepelsgewijs door de (iets afgekoelde) karamel.
- Beleg een bakje met slagersfolie (dat vergemakkelijkt het storten). Giet de karamel in het bakje.
- Laat de karamel in de koeling koud worden en opstijven.
- Stort de karamel en snijd het in blokjes. Rol de blokjes op tot knikkers. Zet de knikkers een half uur in de koeling.
- Rol de knikkers door de gehakte noten en prik ze op stokjes.