artikel

Creatie van lamsschenkel

Horeca

Ingrediënten
2,5 kg lamsschenkel met pijp (10 x 250 gram)
200 g prei
200 g wortel
500 g knolselderij
250 g sjalot
800 g aubergine
500 g pomodori
2 gele courgettes
4 teentjes knoflook
300 g tagliatelle (groen/wit)
200 g tomatenpuree
80 g olijven
4 dl rode wijn
200 g boter
peper, zout

prijs p.p. 3,39

Bereidingswijze:

Braad de gekruide schenkels in boter. Zet prei, knol wortel, sjalot en tomatenpuree in braadboter aan en blus af met rode wijn. Leg mengel op de schenkel, zet onder met water en stoof gaar in 2 uur.

Schil de courgette dik en snijd in ruitvorm. Blancheer courgette. Ontvel de tomaten en snijd in ruitvorm. Snijd de olijven in plakjes. Kook de pasta en spoel koud. Snijd de aubergine in blokjes. Stoof in boter met gesnipperde knoflook. Pureer en meng op smaak. Haal schenkels uit de pan. Blender vocht met garnituur, zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.

Zet de pasta aan met de courgette, de olijf en op het laatst de tomaat. Leg pastamengsel midden op het bord, plaats de schenkel erop, lepel de saus eromheen en leg twee quenelles auberginepuree ernaast.