artikel

Geld verdienen met een bestelformulier op uw site

Horeca

Geld verdienen met je website. Dat kan. Al blijven nog veel cafetariahouders steken met een ‘folder op het net’. De vormgeving van hun websites oogt veelal professioneel, de informatie is actueel en met de goed zichtbare telefoonnummers en e-mailadressen is contact snel gelegd. Kortom, de basis is goed. Alleen de laatste stap, het kunnen plaatsen van een bestelling, ontbreek vaak.

En die stap is vooral interessant wanneer er voldoende bedrijven zijn gevestigd in het verzorgingsgebied van de cafetaria. Een snackmenu bij overwerken laten bezorgen is dan zo gepiept. In deze vernieuwde internetrubriek ging Snackkoerier op zoek naar websites waarmee cafetariahouders online geld verdienen. We vonden ze en beschrijven er twee.

www.jolide.nl
Jolide.nl mag zich de laatste tijd verheugen op een toename van het aantal sitebezoekers, zo lezen we af aan de statistiekteller. Niet zo vreemd ook, want Jolide oogt ambitieus op het net. De cafetaria heeft van het online bestellen het meeste werk gemaakt op de site. Voordeel is dat alle te bestellen producten op één pagina staan, gedeeltelijk voorzien van foto’s. Verspringen van pagina’s is hierdoor niet nodig. Dat voordeel weegt duidelijk op tegen het iets vaker moeten scrollen op de pagina. Prettig is dat het subtotaal van de bestelling onder aan de pagina zichtbaar is. In het vak ‘speciale wensen’ kan de besteller aangeven of afgeweken moet worden van de gebruikelijke 45 minuten aflevertijd. Voor het bezorgen rekent Jolide een euro. Dat wordt duidelijk kenbaar gemaakt op de site.

www.cateringvreugdenhil.nl
Cafetaria- en catering Vreugdenhil kiest voor overzichtelijk. De navigatie van de website is eenvoudig en logisch opgebouwd. Na enige informatie over het bedrijf belandt de sitebezoeker in het bestelformulier via de button ‘bestellingen’. Hier liggen de omzetkansen van Vreugdenhil. Het bestellen van frites Gyros of een portie Amerikaanse spareribs is eenvoudig gedaan. De afhandeling is prettig en overzichtelijk. Ook aan het tonen van de leveringsvoorwaarden is gedacht. Prima. Maar waarom niet kunnen betalen met een credit card? Dit zou het online bestelproces volledig maken.

Oproep
In de vernieuwde internetrubriek beschrijven we goede cafetariasites volgens een bepaald thema. Alles met als doel de mogelijkheden van internet optimaal te benutten. In de volgende afleveringen beschrijven we websites om beter personeel te vinden, succesvoller in marketing te zijn en om goedkoper in te kopen. Kent u goede cafetariasites die hier aan voldoen? Laat het ons weten. Mail uw suggesties naar richard.kok@reedbusiness.nl
Meer weten over betalen op het internet via een website? Kijk dan op www.zibb.nl/horeca bij Internet&Horeca onder de rubriek Naslag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels