artikel

Koffie-feiten

Horeca

Van oudsher komt koffie uit Ethiopie, en dan specifiek de Abessijnse hoogvlaktes. De grootste koffieproducent van de wereld is Brazilië. Koffie groeit als een rode bes, waarin twee groene bonen verborgen zitten, aan de koffieplant. Er zijn twee economische relevante koffiesoorten: Arabica en Robusta. Koffie kan alleen groeien in een tropisch of subtropisch klimaat. In […]

Van oudsher komt koffie uit Ethiopie, en dan specifiek de Abessijnse hoogvlaktes.

De grootste koffieproducent van de wereld is Brazilië.

Koffie groeit als een rode bes, waarin twee groene bonen verborgen zitten, aan de koffieplant.

Er zijn twee economische relevante koffiesoorten: Arabica en Robusta.

Koffie kan alleen groeien in een tropisch of subtropisch klimaat.

In Zuid-Europese landen is de donker gebrade koffie het populairst.

Op dit moment zijn er ongeveer 70 landen die koffie produceren.

Alleen zwarte koffie bevat geen calorieën. (minder dan 1kcal)

Door koffie met cafeïne te drinken reageert de drinker alerter en verbeteren zijn prestaties.

Een koffieplant heeft een goede bodemgesteldheid, overvloedige neerslag en een temp. tussen de 17 en 23 graden Celsius nodig.

De kwaliteit van koffie is afhankelijk van de melange én de verhouding water/koffiemaalsel tijdens het zetten.

Tijdens het brandproces drogen koffiebonen uit en karameliseren de suikers in de boon.

Koffie is er in verschillende soorten. Er zijn er zelfs maar liefst 60.

De exportwaarde van groene koffie word geschat op 10 miljard dollar.