artikel

Bierbrouwerij De Leeuw B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Prinses Beatrixsingel 2
Postbus 815
6300 AV Valkenburg a/d Geul
tel.: (043) 609 88 88
fax : (043) 609 88 89
E-mail: directie@leeuwbier.nl
Internet: www.leeuwbier.nl

Assortiment
Leeuw Pilsener
Leeuw Oud Bruin
Leeuw Valkenburgs Wit
Leeuw Najaarsbock

Bijzonderheden
Bierbrouwerij De Leeuw BV is gevestigd in een voormalige kruitfabriek en gelegen in het Limburgse Geuldal, aan de oever van het riviertje de Geul in Valkenburg. Het erbij gelegen waterrad uit 1886 staat op de monumentenlijst en voorzag in vroegere tijden in de energiebehoefte van de brouwerij.

Ontstaansgeschiedenis
In 1886 kwam Wilhelm Dittman naar Valkenburg om daar de Aachener Export Brauerei te vestigen. Later, in 1922, ging deze Valkenburger Löwenbrauerei over in Nederlandse handen en voortgezet onder de huidige naam.