artikel

Brouwerij De Heeren van Beeck

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Burgemeester Janssenstraat 26
6191 JC Beek (Limburg)
Tel.: (046) 42 80 414
Fax: (046) 42 80 415
E-mail: veldwachter@hi.nl

Assortiment
De Veldwachter
Mestreechs Blont
Double Saison
Rolduc Abdijbier

Bijzonderheden
Het bier ‘De Veldwachter’ is verkrijgbaar via de Zuidlimburgse drankcentrale van Heineken/Brand.

Ontstaansgeschiedenis
De Brouwerij “De heeren van Beeck” is gelegen aan de Burgemeester Janssenstraat 26, in het centrum van Beek (Limburg). Achter het traditionele uiterlijk van de brouwerijapparatuur schuilen moderne technieken, waarmee op kleinschalige wijze bier wordt gebrouwen.

Onder leiding van de brouwer kunnen bezoekers een rondreis maken door bierland. Allereerst zal een uitleg worden gegeven hoe bier geproefd dient te worden. Daarna wordt zo spoedig mogelijk overgegaan op het genieten van de bieren.

De brouwerij is regelmatig open voor rondleidingen. In de rondleiding wordt uitgelegd hoe bier wordt gebrouwen in het algemeen, en het eigen bier “De Veldwachter” in het bijzonder. De moderne maar toch ambachtelijke brouwerijapparatuur is van dichtbij te bekijken. Op afspraak de organisatie een rondleiding in combinatie met een bierproeverij of andere activiteit zoals lunch, diner of bezoek aan andere bezienswaardigheden in de gemeente Beek.
In het sfeervolle proeflokaal St. Martinus kunnen bezoekers van het eigen brouwsel ” De Veldwachter” genieten, direct van de tap. Om mee te nemen is dit amber ook op fles verkrijgbaar.

In de brouwerij worden ook de bieren gebrouwen voor Bierbrouwerij De Keyzer. Deze laatste brouwerij probeert de brouwhistorie van Maastricht hoog te houden door bierrecepten uit het stadsarchief of van oude brouwerijen opnieuw in de markt te zetten.