artikel

Brouwerij De Koningshoeven

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Brouwerij De Koningshoeven
Eindhovenseweg 3, Berkel Enschot
Postbus 394
5000 AJ Tilburg
tel.: (013) 535 81 47
fax : (013) 543 74 72
e-mail: mailbox@latrappe.nl

Assortiment
La Trappe Blonde * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
La Trappe Dubbel
La Trappe Quadrupel
La Trappe Tripel
Witte Trapist
Moreeke * Testresultaat bierpanel Misset Horeca

Bijzonderheden
Dit is één van de zes trappisten-brouwende trappistenabdijen ter wereld en de enige in Nederland. Alleen als het bier in een trappisten klooster gebrouwen wordt, mag het trappistenbier genoemd worden. Naast La Trappe bieren brouwt De Koningshoeven ook een aantal speciaalbieren. Na sluiting van brouwerij de Kroon te Oirschot, is brouwerij De Koningshoeven aangepast om het Kroon pilsener te brouwen. Door de samenwerking met Bavaria en het belang van deze brouwerij in Brouwerij de Kroon te Oirschot worden nu ook het Oirschots Wit en Kroon pilsener in Brouwerij De Koningshoeven gebrouwen.

Ontstaansgeschiedenis
De brouwerij ligt sinds 1881 binnen de muren van het klooster der Paters Trappisten Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Sindsdien voorzien de monniken in hun dagelijks brood door het brouwen van het trappistenbier La Trappe. Vanwege de toenemende concurrentie in de speciaalbiermarkt en om La Trappe die aandacht te geven die het verdient, besloten de directie van de brouwerij en de Paters Trappisten begin 1999 naar een partner te gaan zoeken. Voorwaarde om tot een overeenstemming te komen was dat de partner de traditie, receptuur en authenticiteit van de brouwrij zou respecteren. Bavaria te Lieshout voldeed aan deze criteria en zo werd in april 1999 een samenwerking met deze brouwerij aangegaan. De Paters Trappisten blijven eigenaar van de merknaam La Trappe en controleren het brouwproces. Hierdoor kan La Trappe als trappistenbier door het leven blijven gaan.