artikel

Brouwerij ‘t IJ

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Funenkade 7
1018 AL Amsterdam
Tel.: (020) 622 83 25

Assortiment
Columbus * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
IJ Bockbier
Extra Speciaal IJndejaarsbier
Natte
Paas-IJ
Plzen
Struis
Speciale Vlo
Zatte

Bijzonderheden
Het bedrijf is vanaf 1995 gevestigd in het voormalige badhuis ‘Funen’ in het centrum van Amsterdam. Amateur-brouwer is Kaspar Peterson betrekt de mout van mouterij Dingemans uit het Belgische Strabroek. De gist werd eerst betrokken van De Koninck, inmiddels wordt er eigen gist ontwikkeld. De productie wordt voornamelijk in Amsterdam en directe omgeving verspreid. In de brouwerij is ook een proeflokaal gevestigd. De openingstijden van het proeflokaal zijn: van woensdag tot en met zondag, van 15.00 tot 20.00 uur. Het proeflokaal wordt goed bezocht.