artikel

Budelse Brouwerij B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Nieuwstraat 9
Postbus 2026
6020 AA Budel
tel.: (0495) 49 13 69
fax : (0495) 49 51 25
e-mail: info@budels.nl

Assortiment
Budels Alt
Budels Parel
Budels Capucijn
Budels Biobier
Budels Vuurtoren
Budels Pils
Budels Oudbruin
Budels Batavier
Budels Meibock
Budels Winterbier
Budels Bock

Bijzonderheden
De brouwerij levert haar bieren uit aan zowel de horeca als aan de winkels. Budels Bio Bier wordt gebrouwen van biologisch geteelde mout en biologisch geteelde hop. Dit wordt gegarandeerd door de stichting SKAL. Daarnaast is Budels BioBier honderd procent gebrouwen op groene stroom. Budels Bier is in haar historie bekroond met diverse internationale erkenningen met bijbehorende medailles. Onlangs is er nog een nieuwe brouwinstallatie geïnstalleerd.

Ontstaansgeschiedenis
De Budelse Brouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Opgericht in 1870 door Gerardus Arts onder de naam Brouwerij ‘De Hoop’. Deze naam is gekozen ‘in de hoop dat alles goed zou gaan’. Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij. De leiding is in handen van de vierde generatie van de familie Arts. Van oudsher heeft de brouwerij een stevige basis in de streek zelf (Noord-Brabant), maar Budels Bier vindt langzamerhand ook haar weg naar andere delen van Nederland.