artikel

Grolsche Bierbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Koninklijke Grolsch
Brouwerslaan 1
7548 XA Enschede
tel.: (053) 483 33 33
fax : (053) 483 31 14

Assortiment
Grolsch Premium Pilsner 30cl.
Grolsch Premium Pilsner 45cl.
Grolsch 2.5
Grolsch 2.5 Lemon
Grolsch Herfstbok
Grolsch Lente Bok * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Grolsch Oud Bruin
Grolsch Special Malt
Het Kanon * Testresultaat bierpanel Misset Horeca

Bijzonderheden
Begin 2004 opende Grolsch in Enschede de meest geavanceerde brouwerij terwereld. De brouwerij is de meest flexibele, meest efficiënte en meestmilieuvriendelijke van dit moment. De introductie van nieuwe biersoorten enverpakkingen kunnen razendsnel worden doorgevoerd als de markt daar om vraagt.Bijzonder is dat Grolsch ook in deze geavanceerde brouwerij eenambachtelijk puur natuur pils blijft brouwen.

Ontstaansgeschiedenis
Deze brouwerij stamt vermoedelijk reeds uit 1615. In 1677 zette gildemeester Peter Cuijper de brouwerij voort onder de naam bierbrouwerij ‘De Klok’. De familie Cuijper beheerde tot 1897 de brouwerij. In dat jaar nam familie De Groen de brouwerij over. De Klok fuseerde in 1922 met de Enschedese Bierbrouwerij en is inmiddels in grootte de derde brouwerij van Nederland.