artikel

Gulpener Bierbrouwerij B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Rijksweg 16
Postbus 51
6270 AB Gulpen
tel.: (043) 450 75 75
fax : (043) 450 75 00

Assortiment
Gulpener Pilsner
Gulpener Korenwolf
Gulpener Korenwolf Lemon 2.5
Gulpener Dort
Gulpener Oud Bruin
Gulpener Lentebock
Gulpener HerfstBock
Gulpener Gladiator
Sjoes
Château Neubourg
Gerardus Wittems Kloosterbier
Limburgs Land Eko Pilsner
Mestreechs Aajt
Witte Kerst

Bijzonderheden
Laurens Smeets richtte de brouwerij in 1825 op onder de naam ‘Gulpener Bierbrouwerij de Gekroonde Leeuw’. De brouwerij ligt nog altijd op dezelfde locatie en is door de jaren heen een echt familiebedrijf gebleven. De groei en de daarmee gepaard gaande bekendheid in Nederland dankt de brouwerij aan haar speciaalbieren. In 1996 sloot de brouwerij een strategische alliantie met de Grolsche Bierbrouwerij om nieuwe speciaalbieren breder te introduceren.

In juni 2001 publiceerden Gulpener het Ambitiestatement “Verbond met de Natuur”. Daarin geeft de bierbrouwer aan dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een leidend beginsel is voor het handelen van de brouwerij met als doelstelling de lekkerste bieren te brouwen.