artikel

Hertog Jan Bierbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Kruisweg 44
Postbus 4335
5944 ZG Arcen
tel.: (077) 473 60 60
fax : (077) 473 60 75
e-mail: vragen@hertogjan.nl

Assortiment
Grand Prestige * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Hertog Jan Pilsener
Hertog Jan Primator
Het Elfde Gebod
Hertog Jan Dubbel
Hertog Jan Tripel * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Hertog Jan Bockbier
Hertog Jan Meibock * Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Hertog Jan Winterbier (tripelachtige)* Testresultaat bierpanel Misset Horeca
Janneke (amber)

Exclusief
Laafse Lurk
Hertog Jan Hoogstpersoonlijk (alleen verkrijgbaar in 2003)

Bijzonderheden
De eerste bieren waren van deze brouwerij waren Oud Limburgs en Magnus. Na de introductie in 1982 van Hertog Jan Tripel, Grand Prestige en Hertog Jan Bockbier kwamen er de volgende jaren nog een groot aantal bovengistende speciaalbieren op de markt. Met bieren als Hertog Jan Primator, Tripel, Winterbier en Meibock is het assortiment het grootste en meest gevarieerde van Nederland.

Ontstaansgeschiedenis
In 1870 richtte richte Leopold Haffmans Brouwerij Roofbeek op. In 1915 stichtte hij met drie bevriende brouwers stoombierbrouwerij ‘De Vriendenking’ op. Ze legden zich vanaf dat moment toe op het brouwen van ondergistende bieren. Na de Tweede Wereldoorlog werden ze overgenomen door Bierbrouwerij De Drie Hoefijzers. Nadat in 1980 bekend werd gemaakt dat de brouwerij in Arcen gesloten zou worden, besloten Toon van de Reek en enkele vrienden om de brouwerij zelf te exploiteren en zich toe te leggen op het brouwen van speciaalbieren. In 1992 nam Oranjeboom de brouwactiviteiten over. De brouwerij maakt nu deel uit van Interbrew Nederland N.V.

In 2003 is de brouwerij volledig verbouwd. Muren zijn doorgebroken, kelders uitgegraven. Voorzieningen gemoderniseerd. Alles met stijl. Oog voor detail. En vooral respect voor de oorsprong. Door de vernieuwing is het authentieke karakter van de brouwerij versterkt. De kern van de bieren is nu terug te vinden in de ziel van het gebouw, ambachtelijk en vooruitstrevend tegelijk. Het resultaat is een lichte, open ruimte, waarin niet alleen de brouwers maar ook de bezoekers zich thuis kunnen voelen.